Belföld

Indul a visszaszámlálás: hatalmas vihar csaphat le az országra

vihar (Array)
vihar (Array)

Ma még forróság lesz, vasárnap viszont heves zivatarlánc alakulhat ki a Dunántúlon, s végigsöpör rajtunk.

Maguk sem tudnak aludni? Már az ultrakonzervatív nagyi is elgondoldott azon a fránya légkondin? Íme egy kis reménysugár, napi rendbe szedve.

Szombaton a nap első felében csak kevés felhő lesz az égen, többórás napsütésre számíthatunk, csapadék még nem alakul ki. A déli óráktól erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk és délután főleg a Dunántúlon, majd este már a középső tájakon is kialakulhat zápor, zivatar. Zivatarok környezetében viharos széllökések lesznek. Tetőzik a hőség, hiszen délután 33-39 fokos forróság lesz – olvasható a köpnyeg.hu-n.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat minden megyében veszélyjelzést adott ki a hőség miatt. Az OMSZ heves zivatarokra is figyelmeztet egyes tájakon.

Vasárnap délnyugat felől erős felhősödés várható és egyre többfelé lehet zápor, zivatar. Heves zivatarláncolat is kialakulhat a Dél-Dunántúlon, mely az ország belseje felé mozog majd. Felhőszakadások, jégesők és szélviharok pusztíthatnak. A Nyugat-Dunántúlon már visszaeshet pár fokot a hőmérséklet, de az ország nagy részén marad a tikkasztó meleg 30-37 fokos maximumokkal.

Hétfőn a megerősödő, néhol viharossá fokozódó északnyugati széllel hűvösebb levegő érheti el hazánk térségét, így az ország jelentős részén megszűnik a napok óta tomboló hőség. Többfelé, ismétlődő jelleggel alakulhat ki eső, zápor, zivatar.

Kedden az ország déli felén eleinte még borongós idő lesz záporokkal, majd a viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, egyre többfelé bukkan elő a nap. Az északi tájakat ugyanakkor egy masszív csapadéktömb érheti el, mely kiadós esőt okozhat.

Szerdán délnyugat felől újabb nedves levegő érkezhet a Kárpát-medence térségébe, egyre többfelé eredhet el ismét az eső. A hőmérséklet 22 és 29 fok között alakulhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik