Belföld

Taktikát váltottak a termékbemutatósok: házhoz viszik a bóvlit

termekbemutato(1)(960x640).jpg (Array)
termekbemutato(1)(960x640).jpg (Array)

Egy idős asszonynál egyórás cirkuszt rendeztek, volt ott minden: sugárzástól védő takaró, csodaporszívó, víztisztító. Telefonon is próbálkoznak.

Miután a kormány is próbálja megregulázni a túlárazott, gagyi termékeket az idősekre tukmáló termékbemutatókat és a jegyzőhöz is be kell jelenteni az ilyen rendezvényeket, új módszert találtak a csalók: befurakodnak áldozataik otthonába és ott győzködnek agresszíven az amúgy teljesen felesleges holmik megvásárlásáról.

„Amikor kinyitottam a kaput, egyből bejöttek a házba vagy hat óriási dobozzal. Az egyik elővett egy porszívót és már el is kezdett takarítani. Aztán letette, azt mondta, ott hagyja, mert az már úgyis az enyém” – mondta a Blikknek egy idős asszony a pofátlan módszerekről. Eközben a másik ügynök a konyhába ment, engedett egy pohár vizet, beledobott valamit és azt mondta, nagyon nagy baj van, mérgezett a víz, de szerencsére van náluk víztisztító, ami most akciós. Arra is rábírták, hogy feküdjön az ágyára és betakarták egy műszálas pléddel, ami „megszűri a káros sugárzásokat”. Nagyjából egy órán át tartott a cirkusz, mire az asszony kitessékelte az ügynököket a házból.

Van még egy trükk: az időseket telefonon hívják fel, hogy örömmel értesítsék őket, hogy korábbi vásárlásaik miatt jogosultak nyereményekre, amit el is vinnének nekik. Hiába mondja a csalás áldozata, hogy nem vásárolt semmit, addig erősködnek, amíg el nem vihetik a bóvlikat, amikről a helyszínen kiderül, hogy csak akkor adják át, ha az ember még vásárol ezt-azt több százezer forintért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik