Belföld

Péntek hajnalban is rekord meleg volt a fővárosban

hőség (Array)
hőség (Array)

Péntekre virradóra 26 Celsius-foknál is melegebb volt Budapesten, ezzel egyszerre dőlt meg a fővárosi és az országos legmagasabb napi minimumhőmérsékleti rekord.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán azt írta, az eddigi augusztus 14-i legmagasabb minimumhőmérséklet 25 fok volt, amelyet Farkasgyepűn és Pécsett rögzítettek 1952-ben.

Az elmúlt éjszaka ezúttal Budapest Lágymányoson hűlt le legkevésbé a levegő, ott 26,1 fokos minimum hőmérsékletet regisztrált a meteorológiai szolgálat, amely új fővárosi és országos rekord is egyben – tették hozzá. Csütörtökön a fővárosban a maximumhőmérsékleti rekord is megdőlt, Újpesten 37,8 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Pénteken is sok napsütésre lehet számítani. Az ország legnagyobb részén nem lesz csapadék, ugyanakkor elsősorban északkeleten egy-egy zápor, zivatar kialakulását nem lehet teljesen kizárni. A legmagasabb hőmérséklet 33-37 fok között alakul. Késő estére 23-28 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint a hétvégén még sok helyen csaknem 40 fokig melegszik a levegő, de egyre többfelé várhatók záporok, zivatarok, és vasárnap néhol már 30 fok körül alakulnak a maximumok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik