Belföld

Tanárként sem maradhat az iskolában a 20 év után menesztett algyői igazgatónő

tanar(210x140).jpg (Array)
tanar(210x140).jpg (Array)

Levélben búcsúzott el a szülőktől az algyői általános iskola volt igazgatója, akinek újbóli vezetői pályázatát az összes véleménynyilvánításra jogosult szervezet egyhangú támogatása ellenére sem támogatta az Emmi - adta hírül a Délmagyar.

Iván Zsuzsanna biológia-tachnika szakos tanárként sem maradhat az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában – tudta meg a Délmagyar. Az intézményt a tanárnő 20 éven át vezette, első munkahelye volt. Az egykori igazgató abban reménykedett, hogy az új pályázat kiírásáig legfeljebb egy évre adható vezetői megbízást kap. Nem így történt.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, Iván Zsuzsanna vezetői pályázatát indoklás nélkül utasította el az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Bár az összes véleménynyilvánításra jogosult szervezet a tanárnő mellé állt, ez sem volt elég: az iskola szülői szervezete egyhangúlag támogatta az igazgatónőt, a 33 fős tantestületből Iván Zsuzsanna pályázatának 30-an szavaztak bizalmat. Mellette tette le a voksát a diákönkormányzat és az iskolaszék is.

Az iskola szülői szervezete az Emmi-hez fordult, azonban nem jutottak sokra. “Csak annyi választ kaptunk a minisztériumtól, hogy nem kötelesek megindokolni a leváltás okát. Ennyire méltattak minket. A szülői szervezet továbbra sem hajlandó belenyugodni a döntésbe. Arról sem kaptunk tájékoztatást, hogy ki vezeti tovább azt az iskolát, ahol a gyerekeink tanulnak” – magyarázta Bezdán Mihály, a szervezet egyik tagja a Délmagyarnak.

Egy másik jelölt is van…

A korábbi mandátumát töltő igazgatónőé mellett még egy munka érkezett be az Emmi vezetői posztra kiírt pályázatára: Gondáné Pál Ildikóé, aki nem tagja az iskola tanári karának. Korábbi sajtóinformációk szerint Gondáné pályázatát el sem kellett volna fogadni, hiszen nincsen közoktatási vezetői szakvizsgája az új jelöltnek. Ő is megszólalt: mint elmondta, pedagógusdiplomája van, jelenleg is képzi magát, a közoktatási szakvizsga hiánya nem kizáró ok.

Korábban arról suttogtak Algyőn, hogy az Emmi arra játszik, hogy Gondáné az újabb nyilvános pályázat kiírásáig megszerzi a szükséges képesítést, így gond nélkül kinevezhetik igazgatónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik