Belföld

Quaestor-kárrendezés: a Fidesz a bankokat hibáztatja

tuzson-bence(960x640).jpg (Array)
tuzson-bence(960x640).jpg (Array)

Nem volt ildomos az Alkotmánybírósághoz fordulniuk – mondta a kormánypárti frakció szóvivője.

Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője szerint pártja és a kormány mindent megtett azért, hogy a Quaestor-károsultak megkapják kártalanításukat. A bizonytalan helyzetet a bankok idézték elő azzal, hogy az Alkotmánybírósághoz fordultak – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„Mivel a bankoknak, a bankrendszernek és a brókercégeknek általánosságban felelősségük van ennek a helyzetnek a kialakulásában, bár a jogukkal éltek, nem volt ildomos az Alkotmánybírósághoz fordulniuk” – jelentette ki Tuzson. Hozzátette: jó lenne, ha az Alkotmánybíróság mielőbb döntene és nem gördülne akadály a kifizetések törvényes teljesülése elé.

A Quaestor-károsultak csoportja szerdán közleményben tiltakozott a kártalanítás eddigi menete és a hivatalos tájékoztatás miatt. A kötvények kárrendezésére vonatkozó Quaestor-törvény jelenleg is hatályos, mert felfüggesztésére kizárólag az Alkotmánybíróság lenne jogosult, de az a mai napig nem tette ezt meg, így a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja egy hatályos törvényt nem tart be – közölték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik