Belföld

Három falu élete változhat meg vasárnap

Idokozi-valaszta(960x640).jpg (Array)
Idokozi-valaszta(960x640).jpg (Array)

Magyarkeresztúron, Vindornyafokon és Újkenézen a választópolgárok a kezükbe veszik a sorsukat. A tét nagy, életek és sorsok múlhatnak a szavazatokon.

Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap: polgármestereket, önkormányzati képviselőket, valamint roma nemzetiségi képviselőket választanak. A Győr-Moson-Sopron megyei Magyarkeresztúron azért lesz választás, mert a község képviselő-testülete májusban kimondta feloszlását. A polgármesterségért két független jelölt indul, a jelenlegi vezető, Németh Erzsébet és Foki Tibor. A négy képviselő-testületi helyért 12-en indulnak, mindnyájan függetlenként.

A Zala megyei Vindornyafokon szintén a képviselő-testület önfeloszlatása miatt lesz polgármester- és képviselőtestületi választás. A polgármesteri posztra egy jelölt van, az eddigi vezető, Hág Attila, a négyfős képviselő-testület tagjait pedig hat jelölt közül választhatják meg a település lakói. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz roma választópolgárai pedig a testület önfeloszlatása miatt választhatnak új települési nemzetiségi képviselőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik