Belföld

Már látszik a komolyabb lehűlés

hőség (Array)
hőség (Array)

Vasárnapig marad a brutális kánikula, hétfőn kissé visszavesz a hőség, de kedden még a 30 fokot sem éri el a legmagasabb hőmérséklet.

A meteorológusok előrejelzései minél távolabbi időpontra vonatkoznak, annál kisebb a pontosságuk, de erősen reménykedünk, hogy a jövő hét elején valóban megérkezik a lehülés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn egyre több lesz napközben a felhő, délután hosszabb napos időszakok inkább már csak északkeleten, keleten lehetnek. Sokfelé várható zápor, zivatar, több helyen jelentős mennyiségű csapadék valószínű. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél, de nyugaton az északi szelet élénk lökések kísérik, míg zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 25 és 30, másutt 30 és 34 fok között alakul.

Kedden nagyrészt erősen felhős időre, csak rövid napos időszakokra számíthatunk. Ismétlődő zápor, zivatar várható. Az északias szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.


Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik