Belföld

Elengedték Simon Gábort édesapja sírjához

simon-gabor(210x140).jpg (Array)
simon-gabor(210x140).jpg (Array)

Az egykori MSZP-s politikus többször is kérvényezte a tilalom feloldását, egyetlen alkalommal tett engedményt az ügyészség - írja a Bors.

A Bors úgy értesült: Simon Gábor többször is kérte a Központi Nyomozó Főügyészségtől (KNYF) a tilalom ideiglenes feloldását, de csak egyetlen alkalommal engedélyezték számára. A főügyészség adatvédelmi okokra hivatkozva részleteket nem közölt.

A napilap emlékeztet: másfél éve indult nyomozás az MSZP akkori elnökhelyettese, Simon Gábor ellen, miután kiderült, hogy a politikus nevén lévő bécsi számlán 238 millió forintnyi euró pihen, amit azonban vagyonnyilatkozatában nem tüntetett fel. Simon akkor azzal védekezett, a pénznek csupán vagyonkezelője, nem az övé.

Költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával gyanúsították meg, majd előzetes letartóztatásba, később házi őrizetbe helyezték budai lakásában, végül lakhelyelhagyási tilalom alá került. Simon így a nyomzás ideje alatt nem hagyhatja el Budapestet – ez alól mentette fel egyetlen alkalomra a főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik