Belföld

Orbánék augusztus végén találják ki a jövőt

Konferencián határozzák meg, hogy a következő három évben milyen irányt vegyen a kormányzás.

Augusztus 25-én tartják a kormányzati értékelő konferenciát a Parlamentben – tudta meg az Origo. A tanácskozást követően a portál értesülései szerint nem lesznek sem miniszter-, sem államtitkárcserék.

A rendezvényt július 3-án tartották volna eredetileg, de a menekültügyi helyzet és a nyári szabadságolások miatt folyamatosan halogatták. Az eredeti időpont előtt egy hónappal, június 4-én jelentette be Lázár János, hogy belső konferenciát szervez a kormány, mely a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) friss előrejelzései és a minisztériumok munkaterve alapján meghatározza a következő három év feladatait és értékelik az egyes tárcák teljesítményét.

A tárcák egyébként júliusra már elkészítették a konferenciára szánt anyagaikat, így azokat azóta folyamatosan frissíteni kell. Orbán június 30-ig akcióterveket is kért a minisztériumoktól arról, hogy milyen teendőket látnak szükségesnek az oktatásban, egészségügyben, bürokráciacsökkentésben, versenyképesség javításában, adóeljárásokban és más területeken.

Az OECD-ajánlások szerint egyébként a bérekre rakódó adókat tovább kellene csökkenteni a foglalkoztatás növelése érdekében, versenyt támogató strukturális reformokra van szükség és javítani kell a bankszektor üzleti környezetét. Az állami beruházások csökkenhetnek, ezért a magánberuházások széles körű növekedését segítő lépésekre is szükség van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik