Belföld

Mészáros Lőrinc egy termálfürdővel szemez

meszaros-lorinc(960x640).jpg (Array)
meszaros-lorinc(960x640).jpg (Array)

A felcsúti polgármester veheti meg a felszámolás alatt álló egerszalóki Saliris Hotelt, azonban a felszámoló szerint a létesítményhez kapcsolódó perek lezárása előtt aligha lesz új gazdája a szállodának.

Már jó ideje húzódik az egerszalóki termálfürdőt és hotelt működtető Szalók Holding Zrt. stratégiai felszámolása, ezt 2012 decemberében rendelte el ugyanis a kormány. Tavaly szárnyra kaptak olyan hírek, hogy ukránok vehetik meg a négycsillagos, 200 szobás szállodát, ám később ez nem bizonyult valósnak, írja a Népszabadság.

Most azonban már hetek óta arról szólnak a hírek a környéken, hogy az ország legsikeresebb gázszerelője, Orbán Viktor barátja, Mészáros Lőrinc, vagyis egy érdekeltségébe tartozó cég veheti meg a szállodát. Iparági információk szerint az elmúlt egy hónapban több vezetőtől is megvált a létesítmény, akár ilyen módon is előkészíthették a terepet a lehetséges új tulajdonosoknak.

Ez utóbbi hírből annyi mindenképpen igaz, hogy az elmúlt hetekben négy igazgatói poszton is csere történt, a többit azonban kategorikusan cáfolta a felszámolással megbízott Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. felszámolója. Nagy László szerint jelenleg is zajlik több per, ezek kimenetele befolyásolhatja a szálloda értékesítési pozícióit, emiatt pedig egyelőre nem is lehet megmondani, mikor kerülhet valóban eladósorba a létesítmény.

A felszámolás alatt is folyamatosan működő szállodát, a hozzá tartozó gyógyfürdőt és strandot először 9 milliárd forintos irányáron hirdették, ajánlatot minimum 6,3 milliárd forinton lehetett volna tenni. Ennyiért azonban még nem akadt jelentkező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik