Belföld

Kocsis beleállt a bevándorlós késelésbe

kocsis-mate(210x140).jpg (Array)
kocsis-mate(210x140).jpg (Array)

Józsefváros polgármestere reagált a Helsinki Bizottság közleményére, amelyben bocsánatkérésre szólítják fel és perrel fenyegették meg.

„Teljesen mindegy, hogy melyik, Soros György által pénzelt, álcivil “jogvédő” szervezet perel be, mindig Magyarország, a magyar emberek és a józsefvárosiak érdekei mellett fogok kiállni.” írta Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere közleményében.

Mint azt korábban megírtuk, személyiségi jogi pert indít a Magyar Helsinki Bizottság a józsefvárosi polgármester Facebook-bejegyzése miatt, amelyben azt írta, hogy a bevándorlók „őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak”.

Az egyenlő bánásmódról szóló törvény ugyanis tiltja a zaklatást, azaz a megfélemlítő, ellenséges, megszégyenítő környezetet kialakító magatartásokat.

A helyszínről készült tudósítások és a közterület-felügyelet vezetőjének nyilatkozatai alapján egyértelmű, hogy a téren tartózkodó menedékkérők nagy száma és ellátatlansága ellenére sem volt számottevő rendbontás a téren (a közterület-felügyelet vezetője lopásról például egyáltalán nem tett említést, és az állítólagos késelésről is csak annyit mondott, arról „voltak információk”).

De még ha nem is állt volna ilyen gyenge ténybeli lábakon a polgármester bejegyzése, ha lettek volna is komolyabb konkrét incidensek, a menedékkérőket egyéni magatartásuktól függetlenül megbélyegző, velük szembeni előítéletek erősítésére, gyűlölet felkorbácsolására alkalmas, durván általánosító kijelentések akkor is elfogadhatatlanok lettek volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik