Belföld

Lemondott az MTVA vezetője

Szabo-Laszlo-Zsolt(210x140).jpg (Array)
Szabo-Laszlo-Zsolt(210x140).jpg (Array)

Szabó László Zsolt saját kezdeményezésére távozik. Az alacsony nézettség állhat a háttérben.

Lemondott a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója, Szabó László Zsolt – közölte az intézmény.

Szabó 2013 októbere óta volt az állami média élén. Augusztus 15-i hatállyal kezdeményezte munkaviszonyának közös megegyezéssel való megszüntetését.  A döntést nem indokolta. Az új vezérigazgató megbízása a törvény értelmében a Médiatanács elnökének hatáskörébe tartozik.

Gondoltuk, hogy a Facebookon kérdezzük meg az MTVA sajtóosztályát a lemondás okáról, mert úgyis azt a furcsa szokást vették fel, hogy minden hozzájuk érkező sajtókérdést kitesznek és ott válaszolnak meg, de sajnos minden üzenetküldési lehetőséget letiltottak a közösségi portálon. Így csak tippelni tudunk arra, hogy köze van a lemondásnak ahhoz a márciusi értesüléshez, miszerint Szabó távozhat, ha az állami tévécsatornák nézettsége összeomlik azután a struktúraváltás után, melynek során az M1-ből hírcsatornát, a Duna TV-ből pedig nemzeti főadót csináltak.

Az átalakítás előtti héten az MTVA csatornáinak együttes nézettsége 16,2 százalék volt, június első hetében 15,5 százalék.

Az MTVA sajtóosztálya időközben kitette a szervezet közleményét, amelyet Vaszily Miklós vezérigazgató-helyettes jegyez. Az MTVA nevében köszönetét fejezi ki Szabónak “a közmédia szerkezetének és szervezetének megújításában végzett munkájáért”, kiemeli a csatornák átalakítását és azt, hogy “az MTVA szervezetében hatékonyabbá és átláthatóbbá vált”. “Az MTVA ötéves történetének egyik legsikeresebb időszaka volt az, amelyet dr. Szabó László Zsolt neve fémjelez” – írja Vaszily. A vezérigazgató-helyettes korábban az Origo Zrt. vezetője volt, ő rúgta ki Sáling Gergő főszerkesztőt, ami után sok újságíró elhagyta a portált. Pethő András, az Origo volt főszerkesztő-helyettese a tulajdonos Magyar Telekomnak írt panaszában azt közölte, hogy politikai nyomásgyakorlás vezetett Sáling eltávolításához és a szerkesztőség széteséséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik