Belföld

Gyanússá váltak Pintér emberei

pintér sándor (Array)
pintér sándor (Array)

Egy sor állami alkalmazottat nemzetbiztonsági vizsgálat alá vetnek.

Az állami alkalmazottak újabb körét vethetik alá nemzetbiztonsági vizsgálatnak, az erről szóló rendeletet várhatóan heteken belül elrendeli Pintér Sándor belügyminiszter – tudta meg a VS. A vizsgálatok során azt mérlegelik, hogy az adott munkakörökben dolgozók esetében vannak-e olyan kockázati tényezők, körülmények, információk, melyek miatt a nemzetbiztonságot veszélyeztető helyzet állhat elő.

Most a belügyminiszter fennhatósága alatt dolgozó informatikusok, a Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóságon a vezető-kiválasztási eljárásban résztvevő pszichológusok és trénerek, valamint asszisztenseik kerülnek megfigyelés alá. A legújabb tervek szerint ellenőrzik az ugyanezen az igazgatóságon dolgozó gazdasági igazgatót, a közgazdasági osztályvezetőt, a pénztárost, valamint a nyilvántartási csoport valamennyi munkatársát, mert ők is érzékeny információk birtokába kerülhetnek.

Többen felkerültek a listára a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától, a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központnál és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalánál pedig minden dolgozót vizsgálat alá vetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik