Belföld

Kiderült, miért szívatja a BKK az utasokat

Megváltoztatták a Kálvin téri mozgólépcsők irányát, így a ki és be áramló utasok kétszer is kénytelenek átbukdácsolni. Most már azt is tudjuk, miért tették.

A problémára a Járókelő blog hívja fel a figyelmet: “Amikor valaki a 4-es metrótól indulva leér a mozgólépcsőn, a terelő korlát a baloldalra vezeti. A leérkező utasok összezavarodva a szemből érkezőket keresztezve a jobb oldalra mennek”.

Aztán amikor a 3-as metró feljáratához érnek, ismét keresztezni kell a leérkezők útját. “Eddig itt a jobb oldali közlekedés volt a megszokott a terelő korlátok is úgy vannak kialakítva. Más megállóknál is történt ilyen változás.”

Így néz ki “papíron”:


Forrás: Járókelő.hu

A blog idézi a BKK válaszát is, miszerint a mozgólépcsők irányváltoztatására műszaki okokból van szükség. Jelesül azért, mert ha állandóan egy irányban működnének, fennállna a veszély, hogy a kopások miatt a lépcsőt nem lehetne a fordított irányba járatni. Ez pedig havária esetén lehet nagyon kínos.

Mindez csak átmeneti, a nyári szezonra vonatkozik. “A haladási irány megváltoztatását a könnyebb átállás érdekében a nyári menetrendi időszakra ütemeztük, hiszen kevesebb utassal számolva ez a változás nem okoz komolyabb fennakadást az utasforgalomban” – indokol a közlekedési központ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik