Belföld

Cáfolnak: nem volt zárva, csupán tisztították a tranzitállomás zuhanyzóját

tranzitállomás2 (Array)
tranzitállomás2 (Array)

Minden egyes használat után bezárták a zuhanyzókat, hogy kitakarítsák. Rájöttek, rossz ötlet volt.

Megírtuk korábban, hogy megnyílt, át is adták a tranzitállomást. A létesítményt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetője mutatta be a sajtónak. A főváros alapvető közegészségügyi és higiénés szolgáltatásokat biztosít a helyszínen, amit a bejáráskor már igénybe vettek az érintettek. A TV2 Tények stábja is ott volt a bejáráson. Az újságíróknak megmutatták a zuhanyzókat is. De amikor a stáb visszament két migránssal, hogy velük is megnézzék a vizesblokkokat, az akkor már zárva volt. Azt pedig nem tudták megmondani a csatornának, mikorra lesz kész a zuhanyzó.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság szombati közleményében jelezte: a zuhanyzók elkészültek időre, csupán annyi történt, hogy azokat használat után tisztítják és bezárják, a kulcsot a kezelőtől kell elkérni. Ez volt a helyzet szombaton is, amikor a migránsok az újságíró társaságában megpróbáltak benyitni.

Hozzátették: elismerik, hiba volt, hogy nem volt kiírva a kulcsszerzés módja, ezért felfüggesztették az eddigi rendelkezést, és tegnap estétől valamennyi zuhanyzó nyitva van, de  minden órában 10 percre – óra 50, és egész között – bezárják a higiénés pont tisztasági takarítása miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik