Belföld

Végre tudni, kik fosták össze a János Pál pápa teret!

kutyagumi (Array)
kutyagumi (Array)

Úgy tudjuk egy ideje, hogy menekültek csinálták össze a teret. De akkor mit keresett a menekültek érkezése előtt a sok ürülék a II. János Pál pápa téren?

Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester mindent megtéve kerületének lakóiért nemrég a Facebookon írt arról, mennyire fölháborítóan viselkednek a menekültek a II. János Pál pápa téren. Azt írta, randalíroznak, hangoskodnak, késelnek és ürítenek. Ürítenek, de nem is akárhogy, gyakorlatilag szarban úszik a tér (a szar szót nem használta, mégiscsak egy kifinomult politikus).

Aztán intézkedett mindenki, került pár mobilbudi, meg a menekülteket is átsöpörték a Keleti pályaudvarhoz. De a kérdés sokakat nem nyugtatott meg: kié a téren talált sok-sok ürülék? Érdekes dolgot találtunk a Járókelők nevű, közterületek minőségével foglalkozó blogon. Egy június 12-i bejegyzés azzal foglalkozik, hogy a frissen felújított téren komoly konfliktusok vannak a kutyások és kutyátlanok között a sok kutyagumi miatt.

A Józsefvárosi Közterület-felügyelet is azt írta a blognak – miután két panaszt is kaptak a kérdésben -, hogy tisztában vannak a konfliktusos helyzettel. Sok lakó szerint egyes kutyások nem viszik a kijelölt futtatóba az ebet, hanem póráz nélkül szabadon engedik és azok szabadon ürítenek. Emiatt az anyukák már nem viszik ide sétáltatni a gyereket.

Hamar kikerült egy tábla, hogy csak pórázon lehet a kutya, de ez se feltétlen segített, mivel március óta mintegy száz (!) esetben kellett intézkedniük. Az egyik korábbi poszt alatti kommentekbe bemásolták Bajusz Ferenc levelét a közteresektől, aki azt írta, nincs nála a bölcsek köve, de várja a megoldásokat a lakóktól (épp ő erősítette meg pár napja Kocsis menekültes-szarós sztorijában, hogy a migránsok piszkítanak a térre). Május közepén még ő se számíthatott rá, hogy Kocsis Máté fogja ezt leszállítani egy Facebook-poszttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik