Belföld

Quaestoros cégtől igazolt vezetőt az állam

gyorgyevics benedek (Array)
gyorgyevics benedek (Array)

Azonnal beadta a felmondását előző munkahelyén, amint kirobbant a botrány – nyilatkozta.

A tavasszal bebukott Quaestor egyik ingatlancégének vezetőjét igazolta le az állam a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettesi tisztségére. Az állami részvénytársaság feladata a 150 milliárd forintos múzeuminegyed-beruházás levezénylése.

Gyorgyevics Benedek a Blikknek azt mondta: ismerte Tarsoly Csabát, de nem volt vele szorosabb kapcsolatban. A vezérigazgató-helyettes tíz évig volt a Quaestor-tulajdonú DunaCity Budapest Kft-nél, amely egy egész városrészt tervezett felhúzni a soroksári Duna-ágnál, de a beruházás a mai napig nem valósult meg. Gyorgyevics azt mondta: a Quaestor-botrány kirobbanása után azonnal beadta felmondását, mert nem akarta, hogy neve a Quaestor pénzügyi tevékenységével kapcsolatba kerüljön. Elmondta: mivel munka nélkül maradt, mindenhová elküldte az önéletrajzát, ahol nagyobb ingatlanfejlesztés zajlik, a Városliget Zrt-nél több körös meghallgatás után döntöttek arról, hogy tapasztalata miatt őt választják.

Gyorgyevics egyébként 2002-ben alelnöke volt az Áprilisi Ifjak Egyesületnek, mely a szavazatok újraszámlálását követelte a Fidesz által elvesztett választások után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik