Belföld

Nem veti be a rendőrség a gyorshajtók rémét

traffipax(2)(1)(960x640).jpg (Array)
traffipax(2)(1)(960x640).jpg (Array)

Bár látványosan javítja a baleseti statisztikákat, mégis lekerült a napirendről a gyorshajtók elleni csodafegyver - értesült a vs.hu.

„A rendőrség nem tervezi az átlagsebesség-mérés bevezetését” – válaszolta az Országos Rendőr-főkapitányság az úgynevezett átlagsebesség-mérés vagy szakaszsebesség-mérés (section contol) bevezetését firtató kérdésekre – írja a vs.hu.

A közelmúltban munkába álltak a csúcstraffipaxok, amelyeket még az év elején rendelt meg a rendőrség. Idén januárban, a készülék megrendelésekor szóba került, hogy a rendőrség bevezetné az átlagsebesség-mérést. Ennek lényege, hogy egy-egy autós sebességét két pont között mérik az eltelt idő és a megtett kilométerek hányadosa alapján, ha pedig az eredmény túllépi az adott útszakaszra érvényes sebességhatárt, az autósnak fizetnie kell még akkor is, ha konkrétan nem kapják el egy adott pillanatban elkövetett gyorshajtásért.

A cikk emlékeztet: a hollandiai A13-as sztrádán a rendszer 2002-ben történt bevezetése után az autósok fél százaléka hajtott gyorsan, a balesetek száma pedig közel 50 százalékkal csökkent.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik