Belföld

A rendőrség nem erősítette meg a Kocsis Máté által emlegetett késelést

kocsis-mate(210x140).jpg (Array)
kocsis-mate(210x140).jpg (Array)

Július elseje és augusztus negyedike között egyetlen késelés történt az egész kerületben, de az se biztos, hogy annak menekült volt az áldozata.

„Teljesen tönkretették a nemrég felújított II. János Pál pápa terünket a népvándorlók” – írta kedd esti facebookos kirohanásában Kocsis Máté. Józsefváros polgármestere szerint a menekültek sátrakat építenek, tüzet raknak, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak, „ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen”.

A helyszínen riporterünk nyugodt körülményeket tapasztalt, a menekülteket segítő egyik önkéntes elmondta róluk: átutazókról van szó, akik mindenképpen el akarnak menni Magyarországról. A II. János Pál pápa térre azért mentek, mert ez van legközelebb a Keleti pályaudvarhoz és úgy véli, nem igaz, amit Kocsis Máté írt: napközben ott vannak velük az önkéntesek, éjjel pedig alszanak, nincsenek balhék. „Szerintem Kocsis Máté életében nem volt kint a téren, mióta ez a helyzet” – mondta a segítő.

A Népszabadság megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy megkérdezze: mit tudnak a polgármester által felidézett késelésről, egyáltalán hány késelés történt a II. János Pál pápa téren és környékén. A BRFK válaszában azt közölte: nem tartják nyilván például azt, hogy valaki bevándorló-e, de 2015. július elseje és 2015. augusztus 4. között mindössze egyetlen olyan testi sértéses ügyben jártak el, melynek elkövetési eszköze kés volt. Ebben az esetben a sértett egy külföldi állampolgár volt, nem tudni, hogy menekült-e.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik