Belföld

Agresszív baktériumot találtak a barcsi vízben

Már régóta panaszkodtak arra, hogy sárga és büdös a csapvíz, van, aki szerint hasmenést is okozott.

Olyan agresszív baktériumot találtak a barcsi ivóvízben, ami még a kávéfőzést is túlélheti – mesélték a helyiek a Sonline.hu-nak. Egy hete lajtos kocsik járják a várost, valamint a szomszédos Drávaszentest és Somogytarnócát. A vízben clostridium baktérium jelenlétét mutatták ki, ami vastagbél-gyulladást okozhat.

Nagyon régóta sárga a víz és valami lerakódás is van benne – ezt mondta egy férfi a portálnak. Meg azt, hogy többször is volt hasmenésük tőle. Egy asszony azt mondta, már egészen hozzászoktak, hogy reggel negyed óráig forralják a vizet a kávéhoz, teához, ennyivel korábban is kelnek.

Eleinte még sokat panaszkodtak amiatt, hogy elkerülték őket a városban cirkáló lajtos kocsik, de már javult a helyzet, a lakók is kiismerték, hogy merre járnak, a kocsik is hangos kürtszóval jelzik helyzetüket.

A vízszolgáltató DRV Zrt. az elmúlt napokban fertőtlenítette a tározó medencéket és kutakat, a vizsgálatok szerint jelentősen javult a víz minősége, de további hálózati tisztításokra van szükség, addig maradnak a lajtos kocsik. A szolgáltató szerint néhány napon belül feloldhatják a „szükségvízellátást”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik