Belföld

Sátrat vertek a martonfaiak, tiltakoznak a menekülttábor ellen

martonfa1 (Array)
martonfa1 (Array)

A Fidesz bosszújának tartják Martonfán, hogy oda épít a kormány menekülttábort, tiltakoznak és inkább a felcsúti stadionba küldenék a migránsokat.

A július 31-i Magyar Közlönyből derült ki, hogy a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja a Martonfa, valamint a Sormás közigazgatási területén fekvő ingatlanokon megvalósuló, új ideiglenes befogadó állomások építésére irányuló beruházásokkal összefüggő – a rendelet mellékletében meghatározott – közigazgatási hatósági ügyeket.

Martonfán azóta tiltakoznak, a polgármesteri hivatal nagytermében tartott “nemzeti konzultáción” az emberek egyöntetű véleményt mondtak a kormányrendeletről, amely a települést jelöli ki ideiglenes menekülttábor létesítésére. “A sátortábor egy közművekkel el nem látott mezőgazdasági területen valósulna meg, közel a település lakott belterületéhez.”

A baranyai zsákfalu alpolgármestere nyílt levélben tiltakozik az ellen, hogy a helyi honvédségi lőtéren átmeneti befogadóállomás legyen. A lakók készek élőlánccal is megakadályozni a kormány terveit. Sátrat vertek, úgy tiltakoznak most.

Képek: MTI / Sóki Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik