Belföld

Még mindig nem kapták meg az érettségiért járó pénzt a tanárok

A PDSZ elnöke szerint azért, mert tízmilliárdok hiányoznak a közoktatásból.

Hiába várja sok tanár az érettségiztetésért járó különbért, a pénz még nem érkezett meg, pedig már hónapok teltek el a vizsgák óta – számolt be az RTL Klub. Van, akinek „papíron” már június 30-án elutalták az összeget, legalábbis ez áll az igazoláson, amit kapott, de számlájára már nem jutott el a pénz.

A késés nem most okoz először gondot a tanároknak, tavaly is volt, aki arra panaszkodott, hogy azóta nem érkeznek pontosan a kifizetések, mióta a Klikhez kerültek az iskolák. Akkor is még augusztusban is az érettségiért járó pluszpénzre vártak.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke azt mondta: a pénzt az elvégzett munka utáni hónapban kellene megkapni. A késés nem a tankerületek jó- vagy rosszindulatán múlik, hanem azon, hogy a Klik tízmilliárdokkal alulfinanszírozott – vélte Mendrey László.

Az intézményfenntartó csak annyit válaszolt írásban az RTL kérdésére, hogy július végén átutalták a pénzeket. A köznevelésért felelős államtitkár pedig megígérte, hogy mindenki meg fogja kapni a juttatást. Czunyiné Bertalan Judit hozzátette: a Kliknek nincs bér- és járuléktartozása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik