Belföld

A Fidesznek árt „a Vajna–Sarka-tengely”

A Heti Válasz szerint konzervatív nézőpontból vállalhatatlan az általuk képviselt életmód.

A hetilap az Andy Vajna szakmai és üzleti tevékenységét feltérképező cikk kapcsán jutott el neje Facebook-oldalához, ahol egymást érték a bujtatott reklámok. Az „üzletszerű bájolgás” azonban nemcsak Vajna Tímeára, hanem a vele gyakran egy képen szereplő Sarka Katára is jellemző.

„Annyit még illik tudni Vajna Tímeáról és Sarka Katáról, hogy újabban Rogán Antal felesége, Cecília is feltűnik az ilyen-olyan közös partifotóikon.”

A Heti Válasz nem szeretne életvezetési tanácsot adni Rogán Antalnak, nem kéri, hogy mentse ki Cecíliát „ebből a bagázsból, de jó, ha tudja: konzervatív nézőpontból ez az elüzletiesedett celebéletmód vállalhatatlan.

Ráadásul politikai következménye is van; amikor Rogán Cecília – példás egy ütemben az újdonsült barátnőkkel – elszivárványosítja a Facebook-profilképét, az bizony kihat a »házasság = 1 férfi + 1 nő« képletet az alaptörvénybe is beleíró Fidesz megítélésére.”

Amikor anno a Miniszterelnökség tanácsadóvá emelte a volt munkásőr Zoltai Gusztávot, Schmidt Mária azt mondta: a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége volt ügyvezető igazgatója »megtestesíti mindazt, amivel szemben a Fidesz létrejött, amiért érdemes politizálnia«.

Nos, a Vajna–Sarka-tengely is megtestesíti mindazt, amivel szemben egy értékelvű pártnak érdemes politizálnia.”

Vannak néhányan, akik azt gondolják, a bulvár uralása nélkül nem nyerhet újra a Fidesz. Az sem véletlen, hogy Habony Árpád „jobboldali” médiavállalkozásának első darabja, a Lokál is egy félbulvár hetilap. A Heti Válasz ráadásul úgy tudja, a ripost.hu főszerkesztője is Habonyéknak prezentált az indulás előtt, “azaz nincs kizárva, hogy idővel ez a médium is beolvad az új jobboldali szuperholdingba.”

Azt a Heti Válasz elsimeri, hogy a bulvárban egyre profibb a Fidesz. Csak abban nem biztos, hogy valóban ez a 2018-as választási győzelem záloga. 

Forrás: Instagram

Ajánlott videó

Olvasói sztorik