Belföld

Utcát neveznek el az Olaszliszkán agyonvert tanárról

Olaszliszka (Array)
Olaszliszka (Array)

Szögi Lajos utca lesz hamarosan a Zalka Máté utcából, aminek mindenki örül. A család ügyvédje szerint azonban nem teljes az öröm, mert nem kaptak kártérítést.

“A képviselő-testület nemrég döntött az átnevezésről, az önkormányzat természetesen a hozzátartozókat is értesítette” – mondta a Borsnak a Szögi-családot képviselő Helmeczy László ügyvéd arról, hogy az Olaszliszkán 2006-ban agyonvert Szögi Lajosról utcát neveznek el Tiszavasváriban. A Vörös Hadseregben is harcolt Zalka Mátéról elnevezett utca fogja Szögi nevét viselni.

Helmeczy amúgy azt mondta a lapnak, az állam már nem viseli szívén Szögiéket ennyire, hiába ítélt meg a bíróság jogerősen 46 millió forintnyi kártérítést, amiből semmit sem láttak eddig. Szerinte nyilvánvaló, hogy a lincselést elkövetők családjai nem tudnak ennyit kifizetni, így az államnak kéne kártalanítania Szögiéket.

A lap megkereste idősebb Szögi Lajost, a tanár apját is, aki nagyon örül, hogy ápolja a város a fia emlékét. Elmondta, unokái élete kezd sínre kerülni, a legnagyobb lány már férjhez ment Budapesten, a középső ötödéves orvostanhallgató, a legkisebb pedig most érettségizett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik