Belföld

Többszörös forgalomkorlátozásokra készüljön az autópályákon

autopalya(960x640).jpg (Array)
autopalya(960x640).jpg (Array)

Több mint 10 milliárd forint értékű európai uniós forrásból a Közlekedés Operatív Program keretében korszerűsítik az elválasztósávokat az M3-as, az M5-ös és az M7-es autópálya több szakaszán.

A szerdán kezdődött munkálatok várhatóan november végéig tartanak, és az M3-as autópálya 10-35 kilométer, az M5-ös autópálya 13-17,4 kilométer és az M7-es autópálya 12-18 kilométerszelvények közötti szakaszait érintik – ismertette a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az elválasztósáv jobb védelme beton terelőfal, valamint korszerű acél szalagkorlát építésével és fényvédelmi korszerűsítéssel valósul meg, a beruházásnak köszönhetően csökkenthető a pályaelhagyásos balesetek, így a frontális ütközések száma – olvasható a közleményben.

A Magyar Közút kiemelte: a beruházás egyik nagyobb eleme az M3-as autópálya fővárosi bevezetője, amely a legforgalmasabb autópálya-szakaszok közé tartozik, naponta 80 ezer jármű fordul meg itt. A fejlesztés eredményeképpen az M3-ason az elválasztósávban 25 kilométer hosszan beton terelőfal és a hozzá kapcsolódó fényvédelem épül ki. 

Hozzátették: az M1-es és M7-es közös bevezető szakaszán hasonló céllal korábban már készült ilyen jellegű korszerűsítés, a szakasz relatív baleseti mutatóinak csökkenése pedig alátámasztja a beavatkozások szükségességét, hasznosságát.

A kivitelezés alatt az érintett szakaszokon időszakos forgalomkorlátozásra lehet számítani, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedők türelmét és megértését kéri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik