Belföld

MSZP: a Fidesz kormányzás helyett csak kampányol

határzár (Array)
határzár (Array)

A párt szerint a Fidesz kormányzás helyett idáig csak kampányolt, miközben kormányzati jelentések szerint is naponta "ezrével" érkeznek menekültek Magyarországra.

Harangozó Tamás, a MSZP frakcióvezető-helyettese ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Kovács Zoltán kormányszóvivő bejelentette: a kormány 22,2 milliárd forinttal egészíti ki az ideiglenes határzár építésére, valamint a migránsok átmeneti elhelyezésére fordítható költségvetési keretet. Ebből egyebek mellett településen kívüli táborokat építenének, ezek helyszínéről egy-két hónapon belül döntenek.

Az ellenzéki politikus álláspontja szerint a kormány január óta tudja, hogy a Magyarországra érkező migránsok száma a korábbiak sokszorosa, mindeddig azonban semmit nem tett a probléma megoldása érdekében. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy újabb hónapokat szánnak a következő kormánydöntés meghozatalára.

Harangozó Tamás megjegyezte, hogy az MSZP menekültügyi hatóságokat megerősítő 22 milliárdos költségvetési módosító javaslata több mint egy hónapja az Országgyűlés előtt van, “a kormány mégsem cselekedett”.

Közölte továbbá, hogy az MSZP “továbbra is a megoldás pártján áll”: javaslatuknak megfelelően szigoríthatták volna a büntető törvénykönyvet, a határok mentén pedig kialakíthattak volna olyan befogadó állomásokat, amelyekben a migránsok “komplett ügyintézés mellett”, emberi körülmények között várhatnák meg az eljárásuk végét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik