Belföld

Andy Vajna már a Fidesz-híveknek is sok

andy-vajna-(210x140).jpg (Array)
andy-vajna-(210x140).jpg (Array)

A filmipari kormánybiztos az Alaptörvény felett áll és mindent visz. Ki az országból.

A Heti Válasz e heti címlapján Andy Vajna, akiről a hetilap azt írja, hogy úgy építette fel cégbirodalmát, hogy nemcsak a kaszinópénzeket, hanem lényegében minden Magyarországon keletkezett nyereségét ki tudja menteni az országból. A hatalom ennek ellenére olyannyira bízik a kaszinó-, gyémánt- és filmmogulban; hogy még új médiabirodalma egy részét is vele építteti fel.

A hetilap címlapsztorijának beharangozója szerint Vajna munkásságának van színe és fonákja. A filmipari kormánybiztos szakmai tevékenységét sokan elismerik, de üzletemberi énjére még az elkötelezett jobboldaliak is gyanakodva néznek. A Heti Válasz szerint erre utal, hogy amikor a  tusványosi táborban Schiffer András (LMP) arról beszélt, hogy néhány nagyvállalkozó, például Andy Vajna az Alaptörvény felett áll, ő is kedvezményezettje a „központilag kijelölöm a nyerteseket” politikának, a Fidesz-hívek nemhogy nem zavarták haza az ellenzéki politikust, hanem egyetértő tapssal jutalmazták.

A Heti Válasz azt ígéri, hogy csütörtöki számából világossá válik: „szó sincs arról, hogy Vajna csak a kaszinócégeiben keletkezett profitot vinné ki külföldre. Központi vagyonkezelő vállalkozását, az AV Investments Kft.-t is eleve úgy építette fel, hogy évi kétmillió dollárig a kisebbségi tulajdonos Cinergi Pictures Entertainmentnek kell elutalni a nyereség 99 százalékát. Az egykor az Evita című filmet is gyártó amerikai cégnek pedig az offshore-közvetítők által adóparadicsomként számon tartott Nevada államban van a központja.”

Mint ismert, Andy Vajna lassan a Lázár-féle Kormányinfo sajtótájékoztatók állandó témája, külföldre kimenekített profitja és nemzetbiztonsági átvilágítása mellett a Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték már arról is, miért nincsenek kaszinói is bekötve az adóhivatalhoz. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik