Belföld

LMP: Orbán joggal fél a kivándorlóktól

Az ellenzéki párt is konzultált, az eredmények azt mutatják: az alacsony bérekre épülő magyar gazdaságpolitika megbukott.

A kormánynak komolyan kell vennie a magyar munkaerő külföldre vándorlását – mondta keddi sajtótájékoztatóján Szél Bernadett, az LMP társelnöke, amikor a párt kivándorlók körében végzett kutatását ismertette.

A politikus szerint a visszakapott négyezer kérdőívből egyértelműen megállapítható, hogy Orbán Viktor jogosan fél a kivándorlóktól, hiszen ők valós tükröt tartanak az alacsony béreken alapuló, bukott gazdaságpolitika elé. A miniszterelnök félelmében bagatellizálni próbálja a kivándorlást, amit csak kalandvágynak állít be, ugyanakkor az országot elhagyó, jól képzett szakemberek egyértelműen az anyagi és munkahelyi kilátástalanság elől menekülnek – mondta Szél Bernadett, aki szerint Orbán akkor járna el helyesen, ha szembenézne ezzel a problémával és korrigálná politikáját.

Szél szerint amíg nem biztosítanak Magyarországon tisztes béreket, a kivándorlás csak erősödni fog. Az LMP által megkérdezettek 85 százaléka szerint a kormány nem tesz eleget itthon tartásukért, a külföldön élők fele pedig már nem is akar hazatérni. Az ellenzéki párt eltökélt abban, hogy visszafordítsa ezt a folyamatot – mondta a társelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik