Belföld

Perelne a kormány propagandaplakátjainak szereplője

plakat2 (Array)
plakat2 (Array)

Több plakátarcot is megtaláltak a magyar reformok működését hirdető kampány szereplői közül. Egyikük - egy fideszes aktivista - perrel fenyegetőzik.

Egy volt minisztériumi főtanácsossal hirdeti a kormány, hogy nő a minimálbér, felesége pedig a rezsicsökkentésnek örül az új óriásplakátokon – írja a Bors.

K. Gy. Béla már nyugdíjas, korábban az oktatási minisztériumban dolgozott, így valójában aligha kell aggódnia a minimálbér miatt. A szintén plakátokon szereplő felesége aktív és lelkes Fidesz-aktivista, Facebook-profilja szerint megjárta a békemeneteket, Bayer Zsolttal és Hoffmann Rózsával is van közös fotója.

Eközben a Fidesz-közeli Pesti Srácok azt írta, hogy akár be is perelhetik azokat, akik mémeket készítettek az új propaganda-plakátokból. A kampányhoz Fidesz-aktivisták adták az arcukat, az oldal felvetése szerint személyiségi jogsértést követhettek el a készítők azzal, hogy felhasználták az arcképeket és „gúnyt űztek” belőlük. A rezsicsökkentéses plakáton szereplő Kézdiné Patakfalvy Katalin arról panaszkodik, hogy „folyamatos mocskolódás” éri őket és a legnagyobb aljasságnak tartja, hogy a plakáton látható kisgyermekes családnak is „nekiugrottak”.

„A kurva a legenyhébb kifejezés, amellyel engem illetnek általam nem ismert kommentelők, de volt olyan, aki már akasztással is fenyegetett” – állítja. Kézdinének az sem tetszett, hogy a 444 plakátszöveg-átíró versenyt hirdetett, „minimum egy bocsánatkérést vár azoktól a protáloktól, akik közzétették az ordenáré feliratokkal ellátott fotóját”, de azon is gondolkodik, hogy perre viszi az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik