Belföld

Megjött a Kétfarkú Kutya Párt étvágya

Magyar Kétfarkú Kutyapárt  (Array)
Magyar Kétfarkú Kutyapárt  (Array)

Komolyan veszik, hogy megviccelnék Orbánt. Beleharapnának a hatalmába.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a mostani plakátháborúban nyerésre áll, és a sikeren felbuzdulva még komolyabb célokat tűzött ki. A párt elnöke a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt mondta: a 2018-as választást meg kellene nyerni.

„Nyilván az ember azért csinál pártot, hogy megnyerje a választást”.

Erre ők nem hagyományos értelemben vett programmal készülnek, hiszen annak idején éppen azért jöttek létre, hogy kiparodizálják az üres ígérgetős politizálást. Mivel az, maga a vicc, ezt a jövőben is komolyan veszik.   

Kovács Gergely a pártépítésről szólva azt mondta, az már voltaképpen, bizonyos értelemben tart, egyre több olyan komoly embert ismer meg, akire adott esetben rábízhatná az országot, egy-egy szakterületet, az átlátszósokra például a korrupcióellenes hivatalt.

Magyarországon a választási rendszer miatt elég nehéz elindulnia egy pártnak, de még van három évük.  Addig a kormányzati sikerkampány példáján felbuzdulva fontolgatják ők is saját sikereik bemutatását, már van bankszámlájuk, és szeretnének egy saját nyomtatott újságot.  

Csak Simicska cégétől tudtak plakáthelyeket bérelni

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt mondta, ők sem örültek annak, hogy csak Simicska Lajos cégétől tudtak helyet bérelni óriásplakátjaiknak, de mástól egyszerűen nem lehetett.

Kovács Gergely arra reagált, hogy előzőleg a Századvég vezető elemzője, Lánczi Tamás a műsorban azt hangoztatta, az úgynevezett balliberális oldal már nem haragszik a vállalkozóra, még üzletel is vele, amire a Kétfarkú Kutya pártot hozta fel példaként.

A pártelnök úgy vélte, a politológus – saját élete alapján – talán nehezen tudja elképzelni, hogy valakik mögött nem állnak gazdasági érdekek. Ők mindenért piaci árat fizettek.

Nekik is kellemetlen lett volna, ha Simicska kedvezménnyel támogatja őket. Kovács Gergely csak két megrongált plakátról tud, amit azzal magyarázott, hogy próbáltak visszafogottak lenni, nem akarták hergelni a Fidesz- híveit, épp „az volt a cél, hogy felesleges ne utálkozzanak az emberek”.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik