Belföld

Este 30 fokig esik a hőmérséklet

kánikula (Array)
kánikula (Array)

Nyolc megyében továbbra is a legmagasabb fokozatú a meteorológiai veszélyjelzés a hőség miatt, míg a többi országrészben másodfokú, északnyugaton kis valószínűséggel zivatar jöhet.

Kedden a középhőmérséklet jellemzően 26, 27, északkeleten inkább 25, 26 fok körül alakul. Kedden is sok lesz a napsütés, amit főleg nyugaton és északon gomolyfelhők zavarhatnak. Zápor kis eséllyel az északnyugati határvidéken lehet a késő délutáni, esti órákban a nyugatról besodródó zivatarfelhőkből. Többnyire gyenge vagy mérsékelt légmozgás várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között alakul, késő este 25 és 30 fok közé mérséklődik a meleg.


Fotó: Berecz Valter 

Szerdán a sok napsütést csak kevés gomoly-, és fátyolfelhő zavarhatja, csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 34, 37 fok között alakul.

Csütörtökön kezdetben derült lesz az ég, majd délutántól először a Dunántúlon, estefelé már az Északi-középhegységben is erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Az Alföld kivételével elszórtan fordul elő zápor, zivatar. A déli szél megélénkül, estefelé a Dunántúlon északnyugatira fordul. A zivatarokat viharos széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18, 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 34, 38 fok között alakul.

Pénteken a Dunántúlon változóan felhős égre, másutt viszont eleinte sok napsütésre, majd később erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar, de erre legkisebb esély az Alföld délkeleti részén van. A Dunántúlon az északnyugati szél helyenként megerősödik, az Alföldön viszont mérsékelt déli szél várható. A zivatarokat átmenetileg viharos széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 19, 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 33, 37, de északnyugaton csupán 29, 32 fok között alakul.

Szombaton a sok napsütés mellett erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható. Több helyen számíthatunk zápor, zivatar kialakulására. Gyenge marad a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18, 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 32, 36, de északnyugaton csupán 29, 31 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik