Belföld

Buszmegállóban él egy család Székesfehérváron

hajléktalan (Array)
hajléktalan (Array)

A Bakonyi család lakását a férj balesete után veszítette el. A házaspár a buszmegállóból pont rálát régi lakásukra - számolt be a Bors.

 

Két hete került az utcára a bakonyu házaspár, László és Erzsike, történetüket a Bors mutatta be. A családot kilakoltatták, azóta a lakásukkal szemközti buszmegállóban élnek.

Bakonyi Lászlónak súlyos balesete volt: “Éjszakai műszakból bicikliztem haza, egy mikrobusz nagy sebességgel elgázolt, nekicsapott egy táblának” – elevenítette fel a tragikus éjszakát a férj, akinek a balesetben összetört a koponyája, a karjába fémet kellett ültetni, újra meg kellett tanulnia beszélni és két héten át kezelték intenzív osztályon. Korábban a Volánnál dolgozott, ahová balesete után – anyagi okoból – teljes gyógyulása előtt visszatért, azonban a munkából többször is mentő vitte el. “Sokat voltam táppénzen, már csak közmunkára akartak felvenni, mentem volna, de a munkaügyi orvos nem engedett” – számolt be a férfi. A családnak választania kellett az étel és a csekkek befizetése között, így a be nem fizettett tartozások félmilliós összegig gyűltek, így július 8-án kilakoltatták őket.

Erzsike a padról jár dolgozni, elmondásuk szerint még a rendőrök is segítik őket: a járőr sem személyi igazolványukat kérve lépett oda hozzájuk, hanem arról érdeklődött, hogyan segíthetne, majd pizzát vitt a házaspárnak. A környékbeliek a pár 24. házassági évfordujára gyümölcsöket, üdítőket adtak a Bakonyi családnak, akik a 20-as busz megállójában, szemben egykori otthonukkal ünnepelték az évfordulót. Mint a férj elmondta: retteg a téltől, most pár száz forintért takarít járműveket, a rossz idő beálltáig szeretnének egy kis lakást, szobát, hogy ne kelljen a telet a buszmegállóban megvárni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik