Belföld

Napi ciki! A rendőrség cáfolja a Kehit

Hadházy Ákos (Array)
Hadházy Ákos (Array)

Hadházy Ákost hiába jelentette fel a hivatal, a rendőrség már nem nyomoz.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) még néhány napja is azt állította, hogy feljelentésük alapján nyomoz a rendőrség Hadházy Ákos LMP-s politikus ellen, de a Magyar Nemzet kiderítette, az eljárás valójában már egy hónapja megszűnt.

A rendőrség szerint az ellenzéki politikus nem követett el rágalmazást, amikor azt állította, hogy a hivatal közpénzek elherdálásában vett részt és bűncselekményt követett el. Az eljárást június 19-én szüntették meg az ügyben. A feljelentést a hivatal januárban tette amiatt, hogy az LMP antikorrupciós szakszóvivője azt állította, a hivatal nettó 17 millió forintért értékelhetetlen szervezetfejlesztési tanácsokat vett igénybe, uniós pénzeket költve, a győztes céget valódi verseny nélkül kiválasztva.

Múlt héten kisebb nyilatkozatháború robbant ki az LMP és a Kehi között arról, hogy ki hazudott. „Megint hazudott a KEHI?” Ezzel a címmel érdeklődött a párt arról, mi lett a feljelentéssel, miután bírósági eljárás nem indult, „vélhetően azért, mert a KEHI csupán fenyegetett, de bíróság elé nem meri vinni az ügyet”. Hadházy Ákos fel is szólította a hivatalt, ha eddig csak a levegőbe beszélt, akkor tényleg jelentse már fel, mert állításait bíróság előtt is megvédené, de erre a hasonló ügyeket rendre visszadobó ügyészség miatt csak így lenne esélye.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal válaszul közölte, hogy „Hadházy megint hazudott”, mert január 9-én nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás gyanúja miatt feljelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságon. A nyomozást elrendelték, a Nemzeti Nyomozó Iroda tanút is meghallgatott, a büntetőeljárás még nem zárult le.

Csakhogy a rendőrség szerint lezárult – írja a Magyar Nemzet, amelynek megkeresésére közölték, nem nyomoznak az ügyben. Igaz, azt is hozzátették, hogy a megszüntetésről szóló határozat még nem jogerős.

A korábban a Fideszben politizáló Hadházy Ákost az LMP budapesti tisztújító kongresszusán, szombaton beválasztották a párt kilenctagú elnökségébe. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik