Belföld

Bevándorlónak nézték, eltörték barátnője arccsontját

Egy csapat fiatal belekötött egy általuk bevándorlónak hitt magyar fiúba és barátnőjébe Szegeden. Tettlegességig fajult a dolog, a nőnek eltört az arccsontja. A rendőrség nyomoz.

A Délmagyar ír az esetről, a fiatal pár szombaton késő este a Partfürdőn rendezett Wake Up Color Festival környékén, a Belvárosi híd közelében sétált, amikor megtámadták őket. Szemtanúk szerint egy fekete ruhás kopasz fiatal belekötött egy magyar férfibe, mert azt hitte, hogy bevándorló – közben pedig magyar állampolgár, csak annyit volt a „bűne”, hogy a bőrszínén látszik, hogy felmenői között van nem magyar állampolgár is.

A támadó azt üvöltözte, hogy „takarodj az országból” és megindult a férfi felé, a barátnő próbált közbelépni, elmagyarázni a dolgot, hogy nem bevándorló, itt született, magyar állampolgár, de ezzel csak annyit ért el, hogy sajnos a pofonok nagyját ő kapta. Miután riasztották a mentőket és a rendőröket, a támadók elmenekültek.

A megvert lány bátyja közösségi oldalán azt írta, húgát annyira megverték, hogy eltört az arccsontja, a szemén alig lát ki és épphogy megmaradt a foga.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az esettel kapcsolatban arról tájékoztatta lapunkat, hogy az ügyben közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik