Belföld

Vona: csak a Fidesz

vona gábor (Array)
vona gábor (Array)

A pártelnök szerint a Jobbiknak már csak a Fidesz az ellenfele, a következő parlamenti választás e két párt között dől el.

“Az embereknek arról kell majd dönteniük 2018-ban, hogy a huszadik vagy a huszonegyedik században akarnak élni, mi azt javasoljuk, hogy az utóbbiban éljünk” – mondta a Jobbik elnöke, országgyűlési képviselője a baranyai Martonfán tartott sajtótájékoztatón.

A település fennállásának ezredik évfordulója alkalmából tartott ünnepségre érkező ellenzéki politikus hangsúlyozta: “egy három év múlva megalakuló Jobbik-kormány” legfontosabb feladata a nemzetgazdaság megerősítése, a magyar termékek számára a magyar piac visszaszerzése kell, hogy legyen.

Az Európai Unió különféle színterein képviselni kell, hogy kulcskérdés számunkra a magyar élelmiszeripar talpra állítása – közölte. Hozzátette: a Jobbik programjának része a csatlakozási szerződés és az alapszerződések módosítása annak érdekében, hogy Magyarország élelmiszer-önrendelkezést kaphasson, vagyis amit képes, azt meg is termelhesse a magyar piacra.

Vona Gábor szólt arról, hogy az országos politikának pártpolitikától függetlenül törekednie kell arra, hogy élhetővé váljanak a magyarországi kistelepülések. Az elmúlt huszonöt évben kormányokon átívelő faluromboló politika zajlott, a kormányok lemondtak a falvakról – fogalmazott. A pártelnök úgy vélte: ennek pénzügyi okai is voltak, de hozzájárult a politika nemtörődömsége, túlzott városközpontúsága.

Amennyiben a Jobbiknak lehetősége lesz rá, mindent elkövet annak érdekében, hogy a hazai falvak helyzete javuljon, megőrizzék lakosságukat, adott esetben tudják fogadni a városokból hozzájuk költözőket – mondta. Vona Gábor hangoztatta, ehhez a politika segítő kezet nyújthat azzal, hogy támogatja önfenntartóvá válásukat, az ehhez szükséges földterületek megszerzését. “Önfenntartásra irányuló tervei vannak Martonfának, s egyre több az olyan település, amely ugyanezt tűzi ki célként maga elé” – jegyezte meg.

Úgy vélte: az önfenntartó kezdeményezések megvalósítása munkahelyeket teremt, hozzájárul több egészséges élelmiszer előállításához, a lakosság egészségének megőrzéséhez. A politikus arra az újságírói kérdésre, hogy igazak-e azok a sajtóhírek, amelyek szerint Novák Elődöt, a Jobbik alelnökét a párton belül háttérbe kívánják szorítani, azt válaszolta: ennek nincs valóságalapja. “Mióta pártelnök vagyok”, havonta jelenik meg a Jobbik szakadását vizionáló hír, a kedvencem egy 2009-es, amelyben egy politológus kilenc felé látta szakadni a pártot – jegyezte meg.

Kijelentette: Novák Előd nem az az ember, aki elszalad a konfliktusok elől, néha még keresi is azokat, de egy nagy néppártnak, amilyenné a Jobbik vált, az az erőssége, hogy képes különböző karaktereket integrálni és a feladataikat megtalálni. Minden pártban keresik a megosztási pontokat, ezzel nem kell, hogy foglalkozzunk, a találgatást meghagyjuk a politológusoknak és az újságíróknak – mondta Vona Gábor, majd hozzátette: “a kutya ugat, a karaván halad, a Jobbik erősödik”.

A pártelnök arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy Szigetváron a korábban a KDNP helyi szervezetének irányítójából lett a Jobbik városi vezetője, az mondta: “a jövőben eldől, hogy ennek milyen eredménye lesz. “Bízom a Jobbik szigetvári szervezetének erősödésében” és abban is, hogy Baranya a Jobbik egyik legerősebb megyéje lesz a 2018-as parlamenti és az azt követő önkormányzati választásokon – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik