Belföld

Riasztást adtak ki, jön a vihar

Eső (Array)
Eső (Array)

Miközben az egész ország területén másod, vagy harmadfokú figyelmeztetés van érvényben a hőség miatt, több megyében is heves zivatarra adott ki riasztást a meteorológiai szolgálat.

Aktuális állapot, 18:48-kor, narancs- és citromriasztás is van.

 

Pénteken elszórtan számíthatunk zivatarok kialakulására, nagyobb eséllyel a Dunántúlon, a Duna vonalában és az Északi-középhegységben. Egy-egy heves zivatar is előfordulhat viharos, akár 70-90 km/órás széllökés, kettő centiméter átmérőjű jég, valamint lokálisan 30-50 milliméternyi esőt hozó felhőszakadás kíséretében – olvasható az Országos meteorológiai Szolgálat honlapján.

A Zebegény See Begin Facebook-csoporttól értesültünk: Zebegényre a felhőszakadást diónyi jégdarabok kísérték.

Figyelmeztetés él a hőség miatt is, pénteken csaknem mindenütt 25 fok fölött lesz a napi középhőmérséklet, az ország nyugati, délnyugati felén azonban a 27 fokot is sokfelé elérheti. Szombaton még tovább fokozódik a meleg, az átlaghőmérséklet már országszerte 27 fok fölött várható.

Eleinte vasárnap is napos időre számíthatunk, majd délután az ország északi felén, estétől délen is erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és többfelé valószínű zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül, majd a szél késő délutántól egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és átmenetileg megerősödik. A zivatarokat viharos széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 39 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik