Belföld

Retteghet Orbán? Beindulnak a rendszerbontók

rendszerbonto-nepszavazas(210x140).jpg (Array)
rendszerbonto-nepszavazas(210x140).jpg (Array)

Startol a civilek népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtése. Nem mázsás, tonnás kérdéseik vannak.

A civil tüntetésekből (netadó, magánnyugdíjpénztár) kinövő Új Magyar Köztársaság Egyesület (ÚMK) a március 15-i megmozduláson meghirdetett úgynevezett rendszerbontó népszavazás négy, már hitelesített kérdésének kiírásáért indítja akcióját, hogy a polgárok valódi véleményt mondhassanak Orbán rendszeréről. Lattmann Tamás nemzetközi jogász akkor azt mondta: a népszavazásra azért van szükség, mert a mostani rendszer árt Magyarországnak, a gazdaságnak és az embereknek, akiket megfoszt a valódi polgárosodás lehetőségétől.

“Az aláírásunkkal azt üzenjük a politikusoknak, hogy felelősséget kell viselniük a tetteikért és a szavaikért is” – jelentette ki Vajda Zoltán, a később egyesületté alakuló ÚMK ügyvivője, az aláírásgyűjtés szervezője.

“A politikusok nem reménykedhetnek abban, hogy összeköttetéseik, magas pozíciók révén megúszhatják a disznóságaikat. Ezt nem lehet, nem fogjuk tűrni. Először a kellő számú aláírás összegyűjtésével, aztán az igenekkel megtesszük az első lépést Orbán rendszerének lebontására. Ha másra várunk, hogy tegyen helyettünk, akkor nem lesz változás, a jövőnkért tenni magunknak kell.”

Az aláírásgyűjtő íveket a nyomda már kiszállította, és az Új Magyar Köztársaság gárdája is készen áll a munkára – közölte az ügyvivő. A most előállított ívek összesen egy tonnát nyomnak.

Miről szólnak a kérdések?

Tankötelezettség visszaállítása 18 évre!

Egy közösség versenyképességét, gazdasági erejét tagjainak tudása, képzettsége határozza meg. A gyermekek boldogulása és a nemzet jövője egyaránt megköveteli, hogy legalább 18 éves korukig az iskolarendszerben tanulhassanak a fiatalok.

Ingyenes étkezés a rászoruló gyerekeknek!

Magyarországon egyre több gyermek éhezik. A kormányzat érzékelte a problémát, hiszen a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők az óvodában, iskolában ingyen ehetnek – de csak a tanítási napokon. Egyetlen nap se teljen el úgy, hogy ne jussanak ennivalóhoz! Az állam a tanítási napokon kívül is gondoskodjon az étkeztetésükről!

A képviselők se kaphassanak nyugdíjat és fizetést egyszerre!

Az Orbán-kormány nagy felháborodást kiváltó döntése nyomán a közszférában dolgozó nyugdíjasok nem kaphatnak párhuzamosan munkabért és nyugdíjat. A politikusi pofátlanság teteje, hogy a törvényhozó országgyűlési képviselőkre ez nem vonatkozik: a kormánytisztviselőktől, bíráktól, ügyészektől, rendőröktől, katonáktól, orvosoktól, tanároktól stb. eltérően ők továbbra is felvehetik a fizetésüket és a nyugdíjukat. A képviselők se élvezzenek kivételt!

A kötelező kamarai tagdíj eltörlése

Vállalkozások százezreit sarcolják meg azzal, hogy adószerűen beszedik az Orbán haverja által vezetett kereskedelmi és iparkamarának! Az évi 5000 forintos tagdíj ugyan nem nagy összeg, de ezért semmilyen ellenszolgáltatás nem jár, csak a kamarai vezetők urizálását szolgálja. Parragh László Budapest egyik legexkluzívabb irodaházának tetején bérli ki a két legjobb panorámás szintet, évi 150 millióért.

Ez még csak a kezdet…

Az Új Magyar Köztársaság szombaton 10 órától a budapesti Madách téren és vidéken (Miskolcon, Debrecenben, Győrben, Mezőhegyesen, Egerben, Nyíregyházán, Kecskeméten és Szombathelyen) várja a támogatókat, és azt ígéri, a kampány hétfőtől egyre több helyszínen folytatódik. Vannak még kérdéseik is, hiszen a kórházi várólisták rövidítésérők, a termőföld haszonbérletének átláthatóságáról is népszavazást szeretnének, a vasárnapi zárva tartás elleni népszavazásnál pedig legutóbb Vajda Zoltán ügyvivő volt a leggyorsabb.

Korábban a rendszerbontást meghirdető szervezet többször is világossá tette: minden olyan demokratikus párttal keresi a kapcsolatot, amely elkötelezett abban, hogy az Orbán-kormány vereséget szenvedjen. Csütörtökön a Magyar Liberális Párt jelezte: csatlakozik a „rendszerbontó népszavazási” kezdeményezéshez.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik