Belföld

Kocsis Máté: „össze-vissza beszélnek mindenféle marhaságot”

kocsis-mate(960x640).jpg (Array)
kocsis-mate(960x640).jpg (Array)

"Három fröccs után mindenki bátor." Ők is hibáztak, de a legjobb időtöltés mégis az ellenzék ekézése, erről szólt a műsor.

Előzetesen azt mondanánk, három témát fognak érinteni.

  • bevándorlók
  • bevándorlók
  • és bevándorlók

Na, de komolyan. A bevándorlókat, a drogosokat és a homoszexuálisokat, szerintünk.

Emlékezetes, a VIII. kerület a honlapján ment neki a bevándorlóknak, azt írták:

„A migránsok sokszor nem tartják be a közösségi együttélés szabályait, hangoskodnak, szemetelnek, csoportokba verődve viselkedésükkel gyakran félelmet keltenek”, a „közparkokat és közterületeket WC-ként használják, szemetelnek, az arra járókkal kötekednek és félelemkeltően viselkednek.”

Ezért a megoldás csak a „célirányos idegenrendészeti ellenőrzések elrendelése” lehet.

Na, ő ül le Bayer Zsolttal, izgalmas beszélgetésre számítunk, az Echo tévét nagyjából senki nem nézi, de ha itt marad, legalább olvashatja.

20:32 – Simán megéri

Az egyik reklámból megtudjuk, mi lesz a holnapi Magyar Hírlapban, de polifonikus csengőhangot is beszerezhetünk bruttó 100 forintért. Simán megéri.

20:33 – Szevasz

Ezzel kezd Bayer. A beszélgetést kedden rögzítették, amikor a parlament elfogadta az idegenrendészeti eljárásról szóló törvény módosítását. Kocsis először kommunikációs szakemberként szólal meg. Szerinte az ellenzék csak azért megy neki a Fidesz bevándorlás-ellenességének, mert ellenzék. “Olyan ez, mint a rezsicsökkentés.”

 

20:35 – Talán megjön

Kocsis szerint ez nem pártpolitikai ügy, hanem nemzeti ügy, reméli, megjön az ellenzék esze, “talán megjön” és beállnak a Fidesz mögé. “Helyzet van”, így a bevándorlókról.

20:38 – Öt év alatt háromszor

Bankadó, multicégek betámadása, rezsicsökkentés – Kocsis azt ecseteli, hogy az ellenzék szerint az elmúlt öt évben háromszor mondott búcsút a demokráciának, ez volt az a három eset. “Ő maga sem érti, mit miért csinál a pártja” – a polgármester ezzel foglalja össze az egyszeri MSZP-s képviselő dilemmáját.

Eddig csak a baloldalt ekézték a műsorban. “Össze-vissza beszélnek mindenféle marhaságot.”

A bevándorlásról Kocsis azt mondja, alapvetően egy ‘jófej nép vagyunk”, de nem jöhet ide mindenkit, sokadjára idézi Orbánt, az én házam az én váram.

20:42 – A Jobbik és az igazság

Kocsis szerint a Jobbik már inkább kimondja az igazságot, de csak dumálnak. “Három fröccs után mindenki bátor”, ilyen ez a Jobbik a polgármester szerint, aki a MIÉP környékéről érkezett a Fideszhez egyébként. Bayer azért nagyon megnézné, hogyan érti meg magát a Jobbik az EU-val, gondolom, nagyjából úgy, mint a Fidesz.

Hírszerkesztő kollégám megjegyzi: “Úgy utálom ezeket a bratyizó beszélgetéseket.” Bólogatunk.

 MTI

20:46 – Teller Edék

Ami Debrecenben történt, történelem, egy város megszeppent, állítja Kocsis. Új becenevet találtak ők ketten a bevándorlóknak, Teller Edéknek hívják őket, Bayer megjegyzi: “miért vannak ezek még itt?”

20:52 – A rend

Bayer áttér a VIII. kerületre, amit ott csinált Kocsis polgármesterként, na, az ugyanolyan kicsiben, mint amit a bevándorlókkal kellene csinálni. Egy szó: rend. Rátérnek a hajléktalanokra és a drogosokra. Eddig eltaláltuk. “Én a deviancia ellen küzdök.” Az embereknek pedig bejön, amit csinál, mert már háromszor megválasztották. “Egy bugyuta jogvédő sem tud eltántorítani.”

20:55 – Havi százezer

“Baloldali véleményterroristák.” Ha nem dolgoznék és nem szeretném a munkám, itt kapcsolnám ki a tévét. Egyébként nem a hajléktalanokkal, hanem a hajléktalan-ellátással van problémája. A magyar adófizetők havi százezer forintot költenek egy-egy hajléktalan ellátására.

Egy sértett ifjú politikus ül Bayerrel szemben, akinek már az óvodában is a rendpártiság volt a jele.

21:00 – “Ha tudnék az ő fejükkel gondolkodni”

“Van ez a droglobbista gyerek”, utal minden bizonnyal a TASZ-os Sárosi Péterre Kocsis, de ő nem szeretné, ha a kisgyerek a homokozóban eldobott tűbe nyúlna. De miért csinálják ezt a baloldalon? – kérdezi Bayer. “Ha tudnék az ő fejükkel gondolkodni…”

Kocsis szerint azért támadják csak, mert belenyúlt egy olyan rendszerbe, amiből sokan megéltek azért, nem is rosszul, állítja.

21:04 – Harlem

Bayer agyondicséri Kocsist, a New York-i polgármesterhez hasonlítja őt, aki rendbetette Harlem városrészt. De Kocsis szabadkozik, a nyomdokaiba sem ér. De azért az elmondja, a kerületben “a korrupciót felszámolták.”

21:06 – Megint a szocialistákat nem értem

Olimpia. Bayer szerint a szocik állatságokat beszélnek, nem érti. Ötödjére mondja ezt, Kocsis most megpróbál válaszolni. Szerinte ezt csak azért csinálják, mert azt gondolják, behúzhatják a Fidesszel nem szimpatizáló szavazókat, ha úton-útfélen nemet mondanak a kormánypártnak. A rendező város mindig jól jött ki a rendezésből, állítja Kocsis, ha a rendező ország ezt nem is mondhatja mindig el magáról.

21:10 – Pártemberek

Kocsis a kéziszövetség elnöke lett, de “oda nem ültet senki senkit”, ez hazugság. Őt januárban felhívták, felkérték. Gondolkodott rajta, a “kézilabda társadalom ezt szeretné.” Elvállalta. Nyert is. “Ingyen, nulla forintért, dolgozni mentem.”

21:13 – Szűk tíz perc

Úh, hogy repül az idő. Ha lesz ismétlés, azt is megnézem. A harmadik ciklus van soron. Ami kommunikációs hibát el lehetett követni, azt elkövettük, mondja Bayer, Kocsis csak bólogat. “Sok oka van.” Az intenzív kampánymunka kivette a csapatot, ez lehetett az ok a kommunikációs szakember szerint. “Rengeteget dolgoztunk, kicsit szétesett a kohézió.”

“A legjobb szándékkal meghozott döntéseinket sem tudtuk jól kommunikálni” – szór hamut a fejére Kocsis.

Goodfriend is hibás, amióta elment, csillapodott a hullám, állítja Kocsis, meg “volt ez a NAV-os botrány, azóta sem lett belőle semmi.” De megpróbálják majd jobban csinálni, mondja.

Azért jó ez a beszélgetés, mert

Bayer Zsolt nem műsorvezető, ő is egy a Fideszből, ebből nem is csinál titkot. Úgy látja, az utóbbi két-három hónapban fordult a kocka, megindult fölfelé a Fidesz. Ennek egyébként a bevándorlás-ellenes uszítás lehet az oka, bár ezt nem mondják ki.

Vége.

Ha jövőhéten nem Rogán Antal jön, nincs igazság az ideiglenes biztonsági határzár országában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik