Belföld

Ide kattintva megtudhatja, hogy Gyurcsány Ferenc mellett kiket pénzel még az EU

gyurcsany(1)(960x640).jpg (Array)
gyurcsany(1)(960x640).jpg (Array)

Na vajon kiket.

Az Altus mellett a GKI és a CEU Consulting is tagja annak a konzorciumnak, amely nagy összegű megbízást nyert el az Európai Bizottságtól (EB), írja a Habony-közelinek tartott Lokál hetilap online változata.

A lap cikkének előzetese – amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez – azt írja,hogy az Altus által vezetett konzorciumnak további tíz, többségében külföldi hátterű cég a tagja, de ott van közöttük a GKI és a CEU Consulting is.

Mint írták, az 1992-ben alapított GKI a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt több százmillió forintot kapott kommunikációs tanácsadásra vagy tanulmánykészítési feladatokra.

A CEU Consulting 2007-ig a Budapesti Közép-Európai Egyetem Alapítványának tulajdonában volt (az angolul Central European University néven ismert felsőoktatási intézményt Soros György milliárdos alapította), majd Teszler B. Istvánhoz került, aki egy megszakítás után jelenleg is birtokolja a kft.-t – jelezték. A vállalkozó a Heti Válasz információ alapján megegyezik azzal a Podkoniczky Istvánnal, aki az azóta megszűnt SZDSZ szociálliberális platformjának alapítója volt – tették hozzá.

A jelenleg a Demokratikus Koalíciót vezető Gyurcsány Ferenc száz százalékos tulajdonában lévő Altus Zrt.-ről még áprilisban derült ki, hogy az általa vezetett konzorcium sokmilliós pályázatot nyert el egy brüsszeli kiíráson. Az EB arra kérte fel a társulást, hogy mind a 28 uniós tagállamban, így Magyarországon is értékeljék a fejlesztéspolitikai rendszer felépítését a 2014-2020 közötti uniós ciklus vonatkozásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik