Belföld

A Belváros szerint használható lakásként egy iroda

juhasz-peter(960x640).jpg (Array)
juhasz-peter(960x640).jpg (Array)

Az V. kerületi önkormányzat közlése szerint nyilvános pályázaton, saját erőből megvalósított jelentős összegű felújítást követően szabályosan lehetett megvásárolni, majd használni a városrész rossz állapotú irodáit.

Belváros-Lipótváros önkormányzata ezt azt követően közölte az MTI-vel, hogy Juhász Péter, az Együtt alelnöke napközben bejelentette: közérdekű adatigénylésben vár választ az V. kerülettől, a városrész korábbi fideszes polgármesterének családtagjai milyen módon szereztek tulajdonrészt egy önkormányzati irodában és miként élhetnek ott Karsai Károly rokonai.

Az önkormányzat úgy fogalmaz, Juhász Péter ismételten téved, vagy szándékosan elferdíti a tényeket. Szerintük az ellenzéki politikus azért tesz “kétségbeesett és hamis nyilatkozatokat”, mert rágalmazásai miatt a Belváros már hat pert nyert és jelenleg is van nyomozás alatt álló ügy.

A helyhatóság válaszában kifejti, a szóban forgó, Károly Körút 26. szám alatti ingatlan rendkívül rossz állapotú volt, aminek a felújítása 100 millió forintot meghaladó összeget igényelt volna, amire az önkormányzatnak nem volt forrása. A Belváros ezért 2008-ban programot indított, amelynek keretében nyilvánosan meghirdették az ingatlant, például az önkormányzat hivatalos honlapján és a helyi sajtóban is.

A programban a jelentkezőknek vállalniuk kellett, saját költségükön alakítanak ki lakásokat, és szerzik be a szükséges engedélyeket – fejtik ki, hozzátéve, a felújítás igazolt és elismert költségeit később be lehetett számítani az ingatlan vételárába.

Az önkormányzat szerint a Károly körút 26-ban nagyságrendileg 80 millió forintot költöttek a pályázók lakáskialakításra. Megjegyzik továbbá, a lakás vételára az akkori forgalmi értékének 100 százaléka volt, és az árban rögzítették a felújítási-kialakítási kötelezettség összegét.

A Belváros kitért arra is, hogy a lakásokra jogerős használatbavételi engedély van, tehát lakásként használhatóak, továbbá a társasház közgyűlése is hozzájárult az ezzel kapcsolatos alapító okirat módosításhoz, amely még folyamatban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik