Belföld

Nyílt levélben kérlelik a magyar minisztert, ne legyen rövidlátó

andré singer (Array)
andré singer (Array)

A brit antropológiai társaság igazgatója, André Singer nyílt levelet írt Balog Zoltánnak, a téma a magyar felsőoktatás átszabása.

SInger arról értesült, hogy a kormány a kulturális antropológia BA szak felszámolására készül, ez pedig Singer szerint nem jó ötlet, írja a 444.

“Egy ennyire különleges időben, amikor világszerte társadalmilag érvényes megoldásokat keresünk olyan problémákra, mint a migráció vagy a vallási intolerancia, ez egy nagyon rövidlátó döntésnek tűnik” – áll a levélben, amit a Királyi Antropológiai Intézet nevében címzett az Emmi miniszterének.

Az antropológus szerint a szak és az ott megszerezhető tudás világszerte egyre fontosabb, segít megérteni azokat a jelenségeket, amelyekkel a társadalmaknak szembetalálják magukat.

“Nehéz megérteni, hogy egy ennyire kritikus időben miért választanák azt, hogy aláássák e terület magyar kutatóinak és tanárainak munkáját, akik eddig is sokat járultak hozzá e témákhoz.”

A levél végén a tudós felajánlja, folytassanak konzultációt a kérdésről, de ez nem sajátja a magyar kormánynak, tudjuk jól.

A teljes levél itt olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik