Belföld

Elszakította gyerekeitől a villamosvezető az apát

villamos(1)(960x640).jpg (Array)
villamos(1)(960x640).jpg (Array)

Apukát nem engedte felszállni a póráz- és szájkosármentes csivavával a villamosvezető, de azt nem észlelte induláskor, hogy a férfi gyerekei már a villamoson vannak.

Ellentmondásos és durva eset történt még csütörtökön az egyik legforgalmasabb dél-budai villamosvonalon az Ittlakunk.hu XI. kerületi kiadásának cikke szerint. A lap egy moderált olvasói levelet hozott le, Csernus Attila Tamásét, aki borzasztóan kiakadt a BKV-ra.

A Fehérvári úton, a Hauszmann Alajos utcai megállónál várakozott az apa öt gyerekével és a kutyájukkal. A gyerekek felszálltak a megérkező villamosra, a férfi utánuk a kutyával mire a vezető bemondta, hogy csak pórázzal és szájkosárral viheti az ebet. A férfi ekkor leszállt, és a szerinte “8 kilós csivava keverékkel” előre sietett megkérdezni a vezetőt, hogy kézben fogva felszállhat-e. Ekkor jött a fordulat.

“Csenget fél másodpercig, majd rázárja az ajtót az éppen lefelé igyekvő ötéves Bende kezére, és a már leugrott 13 éves Bogi lábára.”

Mindkét gyerek kihúzta a végtagjait az ajtóból, a villamos pedig elindult négy gyerekkel a fedélzeten. A levél további részében az apuka dühödten kell ki a villamosvezető ellen. Írtunk a BKV-nak az ügyben, hogy kiderüljön, mi a villamosvezető és a cég álláspontja, ők mit láttak az egészből.

 

Nem láthatja, ki kihez tartozik

Ők is azt írják, egy utas a kötelező kellékek nélkül akart felszállni a kutyájával, majd a villamosvezető bemondta, hogy ezt nem teheti meg. Ő csak annyit látott, hogy a férfi leszállt, “a villamosvezető pedig a szabad jelzésre elindult”. A BKV szerint az Etele térnél (valójában arra nem jár a Fehérvári úton közlekedő villamos, úgyhogy az Etele útra, a következő megállóra gondolhattak) jelezte egy utas, hogy a kutyás úr gyerekei fennmaradtak.

“Munkatársunk nagyon sajnálja, hogy ez megtörténhetett, azonban a forgalomban, járművezetés mellett, utascsere közben, az olykor több tucatnyi felszálló utas közül nem mindig tudnak arra figyelni, hogy ki kihez tartozik” – írta a BKV. A cég is sajnálja az esetet, de panaszt vagy feljelentést nem kaptak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik