Belföld

Margitszigeti futókör: pálya, ami sosem készül el

margitszigeti futókör (Array)
margitszigeti futókör (Array)

Újabb határidőre nem sikerült betartani a futókör rekonstrukcióját. Először a múlt őszre, majd június második felére ígérték, de egyes részein még tegnap is dolgoztak.

A Népszabadság szerint úgy tűnik, még mindig nincs kész teljesen a futókör, de a főpolgármesteri hivatal közlése szerint szó sincs jelentős csúszásról. A lapnak azt írták, a vállalkozó június végén „készre jelentette” a pályát, a műszaki átadásra egy hónap áll rendelkezésére, s ez idő alatt dolgozhatnak a területen.

Annyit azonban elismert a hivatal, hogy volt, ami hátráltatta a munkát. Kiderült, hogy a budai oldalon olyan elektromos vezetékeket is cserélni kell, amelyeknek a kiváltását nem tervezték. Emellett az időjárás is hátráltató tényező volt. A futópálya műanyag burkolata „esős, párás időben nem fektethető.”

A 350 millió forintból megújult, 5,3 kilométeres pálya felújításával egy időben felállították a térfigyelő kamerákat tartó oszlopok többségét is, de néhány pózna még hiányzik, azokat „a műszaki átadás átvételi eljárás lezárásáig” helyezik el.

A hivatal még annyit mondott el, jogászok vizsgálják, követelhet-e a főváros kötbért a kivitelezőtől. Állítják: néhány nap, és teljes hosszában használható lesz a pálya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik