Belföld

Fegyveres bevándorlókkal riogat a Fidesz

menekültek debrecenben (Array)
menekültek debrecenben (Array)

A Habony-Finkelstein páros nagyobb fokozatra kapcsolt.

Nem szoktunk ilyet, de ezt szó szerint kell idéznünk.

„Nem kívánjuk megvárni, hogy fegyveresen érkezzenek az illegális bevándorlók – Reagálás a Magyar Helsinki Bizottság nyilatkozatára

A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy ha kell, akkor az uniós jogi fórumokon is védje meg a Magyarország és a magyar emberek védelme érdekében hozott törvényeket és intézkedéseket.

A háborús politikai menekülteket, ahogyan eddig, úgy ezután is befogadja Magyarország és védelmet kapnak a magyar államtól. A hazánkba érkező illegális bevándorlók döntő része azonban nem politikai menekült, hanem gazdasági bevándorló, akik visszaélnek az uniós menekültügyi és emberi jogi szabályokkal. Magyarországnak az a kötelessége, hogy megvédje állampolgárait és megvédje saját, és így az Európai Unió schengeni határait. Az illegális bevándorlás törvénysértés, százezres nagyságban pedig elviselhetetlen teher is az ország számára. A bevándorláspárti civilekkel és a baloldali pártokkal ellentétben a kormánypárt nem kívánja megvárni a válaszlépésekkel azt, hogy az illegális bevándorlók tömegei fegyveresen próbálkozzanak bejutni az országba. A határzárra és a törvényi szigorításra már most szükség van.

Fidesz-frakció Sajtóosztály”

Hogy mit mondott a Magyar Helsinki Bizottság? Például azt, hogy a tiltott határátlépés nem bűncselekmény, hanem szabálysértés, feltéve, hogy azt nem fegyveresen követték el, ilyen eset azonban nem került nyilvánosságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik