Belföld

A Jobbik az Iszlám Állam mágnásaitól félti a letelepedési kötvényt

Mirkoczki-Adam(2)(210x140).jpg (Array)
Mirkoczki-Adam(2)(210x140).jpg (Array)

Mirkóczki Ádám szóvá tette: miközben a kormány harcot hirdet a migráció ellen, egy kisebb városnyi ember igényelt letelepedésikötvényt.

A Jobbik a korrupció melegágyának tartja a letelepedési kötvényt és azonnal eltörölné azt – mondta a Jobbik szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormány a plakátjaira kiírhatta volna azt is, hogy “ha Magyarországra jössz, hozz magaddal 300 ezer eurót és akár le is telepedhetsz” – fogalmazott.

Mirkóczki Ádám további problémaként jelölte meg az érintettek átvilágítását, azt, hogy nem lehet tudni a kérvényezők köréről, az elutasítás okairól. Egy napjaink Oszama bin Ladenje nyugodtan kérhet és kaphat letelepedési kötvényt, az Iszlám Állam mágnásait figyelve nem kizárt, hogy élnek a lehetőséggel – vetette fel a szóvivő.

Ezért – folytatta – a parlament nemzetbiztonsági bizottságának következő ülésén az Alkotmányvédelmi Hivatalnak tenne fel kérdéseket. A jobbikos politikus arra kíváncsi, hogyan tudják átvizsgálni a szolgálatok a kérvényezőket, mit tudnak a közvetítésben részt vevő offshore cégekről, s azok kapcsolatban állnak-e kormányzati vagy fideszes szereplőkkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik