Belföld

Megtért Istenhez a radikális jobbikos

endrésik zsolt (Array)
endrésik zsolt (Array)

Korábban még gépfegyverrel lövöldözött és harcot hirdetett, aztán csalódott a „politikában” és átadta az egész életét Jézus szolgálatának.

Megtért Istenhez a Jobbik volt Borsod megyei elnöke, aki 2012-ben lemondott, majd később a pártból árulás vádjával kizárták – írja az ATV.hu. Kizárása után egy Edelényben tartott pártmajálison harcot ígért és géppisztoly-sorozatot is leadott a levegőbe. Akkor azt tervezte, hogy új radikális nemzeti mozgalmat épít, amibe maga köré gyűjti a csalódott jobbikosokat.

Endrésik a portálnak elmondta: noha korábban számos szélsőséges megnyilvánulása volt, 2013 nyarára belecsömörlött a politikai sárdobálásba. Azt mondta, sok emberben csalódott, társai közül pedig többen hungarista, nyilas irányba akarták folytatni a mozgalomépítést, amihez ő már nem akarta adni a nevét, így kihátrált a szervezkedésből.

„2013 novemberében tértem meg. Korábban is református vallású voltam, de nem jártam templomba. Most viszont az egész életemet átadtam Jézus szolgálatának” – mondta Endrésik, aki egy református misszióban többször találkozott Hagyó Miklóssal is, a korrupciós botrányba keveredett egykori főpolgármester-helyettessel. Endrésik azóta beiratkozott a debreceni református teológiára, az első évet sikeresen el is végezte. Azt mondta: olvassa és tanulmányozza az Ószövetséget, közelebb került ez által a zsidó hitvilághoz és kultúrához is.

Endrésik elmondta: a Jobbikból való távozása után elvakította a gyűlölet és a bosszú, megtérése után kapcsolatait is ki akarta igazítani. Kibékült Vona Gábor pártelnökkel és Szabó Gábor pártigazgatóval, és szeretne a közeljövőben Szegedi Csanáddal is leülni, akinek nagyra értékeli a zsidó hit felé fordulását, igaz, úgy érzi: nehéz beszélgetés vár rájuk.

Endrésik most független önkormányzati képviselő otthonában, Sajóvelezden, birtokán gazdálkodik, három gyermekét neveli és teológia vizsgáira készül. A putnoki gimnáziumban földrajzot is tanít. Politikával egyelőre nem akar foglalkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik