Belföld

Nácik zaklatják a szegedi menekültsegítőket

betyársereg (Array)
betyársereg (Array)

A Betyársereg ötven-hatvan taggal vonult ki a vasútállomáshoz, nyílt konfliktusra a rendőri jelenlét miatt nem került sor.

50-60 fővel vonult ki a Betyársereg nevű, náci ideológiát képviselő csoport a szegedi Nagyállomás elé, ahol a MigSzol aktivistái segítik a várost elhagyó menedékkérőket – írja a HVG.hu. A rendőrség is nagy erőkkel jelent meg a helyszínen.

Az aktivisták hétfőn délután arra lettek figyelmesek, hogy négy, beazonosíthatóan a szélsőséges csoporthoz tartozó férfi érkezett a vasútállomás elé, majd nem sokkal később 10-12 autóval követték őket társaik. Az aktivisták telephelyétől pár méternyire gyülekeztek, a helyszínen lévő rendőrök erősítést hívtak. A vasútállomás elé a gyülekező Betyársereg-tagokkal megegyező létszámú készenléti rendőr érkezett.

 “Elegánsan is igazi harcosok a Betyársereg tagjai” – ezzel a kommentárral tették ki ezt a csoportképet.

A szegedi MigSzol csoport tagjai egyébként étellel, vízzel, tisztálkodási lehetőséggel és információval igyekeznek segíteni azoknak, akiket a hatóságok az állomás előtt tesznek le vagy a határrendészetről engednek ki, hogy a menekülttáborokba folytassák útjukat. Ezzel a várost is „tehermentesítik” a tanácstalanul bolyongó menekültektől.

Szélsőséges csoportok részéről más atrocitások is érik a menedékkérőket: korábban írtuk, hogy a Facebookról azóta törölt Ultras Liberi csoport vasárnap olyan bejegyzést tett közzé, amelyben arról számolnak be, hogy hashajtóval mérgezik a menedékkérőket, ami amellett, hogy visszataszító, akár életveszélyes is lehet a kánikulában, a legyengült szervezetű emberek számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik