Belföld

Templom a Szimpla helyén, Áder a gettóban: elköltöztettünk pár intézményt

Dózerolják az Ajtósi Dürer sori bulihelyeket a cirkusz kedvéért? Nem álltunk meg Lázár ötleténél, fogtuk a Google Street View-t és továbbgondoltuk Budapestet!

Lázár János a minap bejelentette: nem lesz része a Fővárosi Nagycirkusz a terjeszkedő állatkertnek, amely már be is kebelezte a vidámparkot a Városliget mellett. Ehelyett az Ajtósi Dürer soron, a volt MSZMP-iskolaépület helyén húznának fel egy külön cirkuszkomplexumot. A baj – vagyis hát Lázár szempontjából nyilván nem baj, idős már ő ahhoz, hogy punkokkal meg rockerekkel kocsmázzon – csak annyi, hogy ott most a Dürer Kert nevű bulihely és Dürlin rendezvényközpont van. Nekik persze erről senki sem szólt, pedig a terv elég biztosnak látszik, vagyis nem emlékszünk, hogy Lázár valaha olyasmit jelentett volna be, amiből aztán nem lett semmi. 

Egyelőre el nem tudjuk képzelni, mi lesz ennek a vége (vagyis sajnos el tudjuk), főleg, hogy a Liget-projektnek a Kertem nevű nagyon kedves hely is áldozatául esik majd, igaz, ott nincsenek stúdiók meg Cseh Tamás-program. Addig is, amíg kiderül, brainsormingoltunk egy sort a kormány helyett is. Végiggondoltuk, milyen intézmény hova kerülhetne, hogy biztosan felrázza a környék életét, még akkor is, ha el kell dózerolni ezt-azt. Például az jutott eszünkbe, hogy egy óriási vidámparknak tök jó helye lenne a Blahán, például a Corvintető és a Müszi bulihelyeknek is otthont adó Corvin épületében, nézzék csak!

 

Haladjunk a közeli kis utcákba! Ugye, milyen jól mutatna egy Makovecz-templom a bulinegyed szívében, a Kazinczy utcában – mondjuk a Szimpla helyén? Legalább megtudná a sok lógós romkocsmatöltelék, hol a Magyarok Istene!

 

Nézzük, milyen felesleges épület van még Budapesten…? Hoppá! A Kék Pont tűcsereirodája a nyolcker közepén! Hát persze! Most, steril tű híján a drogosok is eltakarodtak végre, illetve, aki ott maradt, az úgyis elpusztul hamarosan, odaköltöztethenénk tehát az erdőgyilkos villája miatt frissiben elítélt Csipak Péter belvárosi sikerprojektjét, a Fashion Streetet! Ugye, milyen organikusan simul össze az úri divat az urbánus romantikával?

 

Ha már gettó: hamarosan nyílik a megújult Nemzeti Közszolgálati Egyetem az Orczy kert mellett, Kocsis Máté pedig ennek kapcsán szegénytelenített, megújult, menő egyetemvárost igért. Mi annyira bízunk ebbe, hogy már most odaköltöztetnénk a Köztársasági Elnöki Hivatalt a Diószeghy Sámuel utcába – ahol nyilván azonnal véget ér majd a drogdílerek uralma -, Áder Jánosostul, őrbódéstul, macskakövestül. Nézzék, milyen hangulatos!

 

Futballstadion a Dohány utcai zsinagóga mellé! Ha valaki azt hiszi, ezt most meg kellene magyaráznunk, az mondja már meg őszintén: mikor kellett ebben az országban legutoljára megmagyarázni, hogy miért épül fel egy stadion bárhol?! Na ugye!

 

Végül pedig: székelykapu a Práter utcában! Nagyjából itt ér véget a tervezett Corvin-sétány, azaz innentől már markológépek sem jelzik, hogy bárki tervezne bármit, szóval itt kezdődik az igazi gettó. Úgyhogy igenis van helye.

 

Az ötletelés természetesen nyílt, kommentben várjuk a további javaslatokat, ha elegendő befut, folytatjuk!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik