Belföld

Magyar Nemzet: a fideszeseknek már nem olyan fontos 2006

2006-os zavargások (Array)
2006-os zavargások (Array)

Révész Máriusz, aki maga is a túlkapások áldozata volt, még csak nem is reagált a lap megkeresésére.

A kormánypárt politikusainak már nem is olyan fontos a 2006 őszén elkövetett rendőri túlkapások ügye – legalábbis ez derül ki a Magyar Nemzet által megkérdezett fideszes és KDNP-s politikusok reakcióiból. Csak az ellenzék reagált érdemben arra, hogy az ügyész enyhe ítéletet kért a volt rendőri vezetőkre – írja a lap.

„Folyamatban lévő bírósági eljárásról nem nyilatkozom” – mondta több politikus is. Révész Máriusz, aki maga is áldozata volt a 2006. október 23-i intézkedésnek, még csak nem is reagált a lap megkeresésére. Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke annyit közölt, hogy a 2006-os események feltáratlansága „a jogállamiság súlyos kudarcát jelenti”, míg Rétvári Bence KDNP-alelnök azt mondta, nem hajlandó nyilatkozni a Magyar Nemzetnek.

Schiffer András, az LMP társelnöke beszédesebb volt: a konkrét ügyészi döntést nem minősítette, de kijelentette, hogy az elszámoltatás a 2003-2009 közti rendőri túlkapások kapcsán nem történt meg maradéktalanul és „nem terjed ki a rendőri terror politikai felelőseire”.

Nyilván másképp látta a döntést Bárándy Gergely szocialista képviselő, aki szerint „évekig tartottak fent egy olyan vádat, aminek nem volt alapja”, az enyhe büntetés kérésével pedig „a pofára esést szeretné megelőzni az ügyészség”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik