Belföld

Kipakolt a buszvezető: kismamákra, gyerekekre utaznak az ellenőrök

ellenor(210x140).jpg (Array)
ellenor(210x140).jpg (Array)

A sofőr 12 éve dolgozik a BKV-nál. Levelében hozzá nem értésről, az ellenőrök visszás magatartásáról ír.

A BKV-Figyelő blogon jelentették meg a buszvezető kifakadását. A 112-es buszon történtekkel kapcsolatban azt írja: a cégnél olyan emberek folytatnak vizsgálatot és ítélkeznek “balhés esetekben”, akik közül sokan még BKV-járművet se láttak testközelből. Beszámolója szerint szinte nap mint nap tapasztalja, hogy “gyerekekkel, kismamákkal, nőkkel négy-öt ellenőr és közteres gond nélkül intézkedést mer foganatosítani, ha van az intézkedésnek jogalapja, ha nincs!” A sofőr azt írja, nagyobb létszámú hangoskodó társasággal, nagydarab emberrel vagy hajléktalannal szemben már nem ennyire bátrak az ellenőrök. Ha ilyen alakokkal találkoznak a buszon, általában a következő megállóban leszállnak, vagy keresnek más “áldozatot” – fogalmaz a kiábrándult BKV-s, aki szerint havi szinten fordul elő az általa vezetett járatokon, hogy valakire – általában gyerekre vagy nőre – próbálják bizonyítani, hogy nem volt jegye.

“Volt már rá példa, hogy kétgyermekes anyuka tőlem vett jegyet, előttem érvényesítette, majd két megállóval odébb az ellenőrök lefoglalták a jegyét, mondván, hogy érvénytelen.” A buszvezető segíteni akart az anyukának, az ellenőrök azonban munkája elvesztésével fenyegették meg – ők ugyanis többen voltak. Olyan esetet is leír a buszvezető, amikor dolgát a járműben végző hajléktalan miatt kérte a diszpécser, majd az ellenőrökkel érkező közterület-felügyelők segítségét, hiába. Nem engedték, hogy kiálljon a forgalomból és rendőrt hívjon, a közteresek pedig felhívták a figyelmét: a buszvezetéssel foglalkozzon, az az ő dolga.

A 112-es buszon történtekkel kapcsolatban megjegyzi: a történet számára hihető, mivel “ha az megtörténhet, hogy gyerekre, kismamára rászáll négy-öt ellenőr, miközben tőlük pár méterre épp egy hajléktalan piál vagy balhézik, ha az megtörténhet, hogy embereket szállítanak le a buszról, csak mert a piacnál sok nyugdíjas sok csomaggal tolong, akkor sajnos ez is elképzelhető.”

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, egy hete a 112-es buszról szállítottak le egy fiatal lányt, mivel néhány utas „vallási érzékenységét” zavarta a miniszoknya és az ujjatlan póló. A lányt lekurvázták, az ellenőrök a szektásoknak adtak igazat.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik